Цялата статия е публикувана в брой 3/2019 г. на Списание

...
Цялата статия е публикувана в брой 3/2019 г. на Списание
Коментари Харесай

Удобната лъжа

Цялата публикация е оповестена в брой 3/2019 година на Списание 8

Удобната неистина

Манипулации прикриват същинските тайни теории


В огромна част от човешката активност има затулен, непубличен и таен темперамент. Държавите и техните държавни управления грижливо пазят своите секрети, с цел да придобият икономическо, военно и софтуерно предимство пред останалите. Корпорациите също крият своите проекти, технологии и ноу-хау. Естествено, секретни са военните производства и шпионските технологии за следене и събиране на информация. В историята също има неразбираеми археологически монументи - да вземем за пример пирамидите по целия свят или каменните сфери, неразбираеми свещени текстове, които могат да бъдат тълкувани по най-различни способи, находки, които не подхождат на нашите показа за античните технологии, и доста други...

Светът в действителност е цялостен с мистерии и загадки. А има и доста хора, организации, общества и служби, които са заинтригувани от опазване на избрани секрети. Същевременно напълно натурален е човешкият блян да се надникне зад завесата и да се разбулят мистериите, да се преодолеят заблудите и несъгласията и да се разкрият тайните. В това е същината на тайните теории. Те са опит за покачване на завесата, само че доста от тях са нелогични, тенденциозни и глупави, като в същото време са доста необятно тиражирани и пропагандирани - очевидно служат за прикриване на същинските конспирации.
Въпроси, въпроси

Дали членовете на британската кралска фамилия не са в действителност извънземни рептили? Възможно ли е да са пристигнали на земята под прикритие, с цел да овладеят ресурсите на човечеството? Дали Земята не е плоска, а всички учени, астрономи и физици от XVI век насам не са създали колосален скрит план, в който вземат участие всички модерни държавни управления, водачи, космонавти и галактически организации, с цел да прикрият плоскостта є? Дали заболяването СПИН не е преднамерено основано биооръжие, предопределено да изтрепе всички проститутки, наркомани, гейове и кръшкачи, които имат повече полови контакти, с цел да останат на света единствено благочестивите пуритани? Дали островърхите обелиски, стърчащи на всички места в европейските столици, не са съставни елементи на психотронно оръжие за управление съзнанието на масите? Дали американците въобще са ходили до Луната, или всичко е снимано в Холивуд? Какво става край Розуел?
Създаването на подправени тайни теории води началото си от случая в Розуел в щата Ню Мексико, Съединени американски щати, през 1947 година, когато фермер оповестява в локалния вестник за злополука на летателен уред с дисковидна форма покрай фермата си. Журналист идва на местопроизшествието, където дружно с фермера намират остатъци от авариралата летяща паница, която се е блъснала в земята някъде покрай фермата, само че е траяла полета си няколко километра по-нататък. Намерените остатъци са от доста необикновен материал, наподобяващ железни листове с невероятна разтегливост. Журналистът незабавно разгласява известието в локалния вестник. Малко по-късно в градчето идват военни елементи, които стартират търсене на падналия обект и не разрешават на публицистите и фермера да приказват за произшествието, като конфискуват откритите парчета. Статията обаче към този момент е пусната и международната преса научава за злополуката. Темата за извънземните пришълци стартира необятно да се разяснява. Пентагонът излиза с публично мнение, че е паднал метеорологичен балон. Повечето коментатори по тематиката обаче смятат това за доста безразсъден опит за прикриване на истината, а тя е, че военните са намерили остатъци от извънземен галактически транспортен съд и даже мъртви тела на извънземни.

Как се ражда недоверието

По-нататък Пентагонът излиза с второ публично мнение, което гласи, че става дума за конфиденциален летателен уред на военните, а не за извънземни, само че пресата посреща и това изказване с съмнение. Темата за извънземните пришълци става необятно известна. Появяват се очевидци и очевидци. На идната година ескадрила от летящи чинии минава над Белия дом, а фотографиите и киноматериалите за това обикалят целия свят. Тогава американското държавно управление и военните основават секретната комисия „ Маджестик 12 “, която би трябвало да следи за сходни произшествия и да предотвратява тяхното оповестяване. Създаден е и специфичен план за дискредитиране на тематиката за извънземните посредством подправени известия и дезинформация. Навсякъде в Съединени американски щати се появяват жълти издания, които пускат всевъзможни нелепи истории за контакти с извънземни пришълци. Съмнителни субекти, представящи се за контактьори, описват с детайлности по какъв начин хубавици са отвличани от извънземни и за завършения, изпълнени с вълнуваща еротика. Така се появяват и дребните зелени човечета, които стават нарицателни по тематиката и за които не се загатва в нито един достоверен роман за контакти с извънземни. Появяват се и многотомни съчинения на хора, контактуващи телепатично с извънземни цивилизации, които сякаш разкриват всички секрети на Вселената и се борят за разоръжаване. Започват и холивудските филми за извънземни нашествия.
 


Посмешище вместо разкриване
Още тогава майсторите по дезинформация осъзнават, че с цел да се прикрие някаква истина, е най-добре да се трансформира в посмешище и парадокс, а не да се не разрешава намерено. Точно този прийом е главен при подправените тайни теории, в тях постоянно има нещо неуместно, неуместно, нелогично и противоречащо на обстоятелствата, което отблъсква мислещите хора, които търсят истината. Фалшивите тайни теории стават съвременни жълти сензации, които отлично дискредитират избрани тематики и са ослепително прикритие на същинските конспирации.
Затова в този момент хората с висок публичен статут и власт не приказват за извънземни. Преди години на брифинг в Съединени американски щати публицист зададе подобен въпрос на президента Барак Обама, като го попита дали държавното управление на Съединени американски щати има секрети контракти с извънземни. Тогава Обама отговори шеговито в жанр Джеймс Бонд: „ Ако ви опиша за това, ще би трябвало да ви убия “, което беше посрещнато с жизнеспособен смях в залата.

Ще дадем образец. В края на 70-те години на предишния век американски фотожурналист и някогашен помощник на НАСА разгласява книга, в която потвърждава, че формалните фотографии, снимани на Луната от лунната стратегия „ Аполо “, са в действителност подправени и са снимани в студио. Той задава въпроса дали в действителност американците са ходили до Луната, или това е единствено агитация от времето на студената война, че сякаш са надминали руснаците? Едновременно с това се оказва, че истинските фотоматериали, снимани на Луната, са изчезнали по загадъчен метод от хранилището на НАСА! Оттогава и до момента има доста хора, които се хващат на тази доктрина и смятат, че американците в никакъв случай не са пътували до Луната. Те обаче не се сещат, че руските радиолокатори са следили доста усърдно американските галактически полети. Затова Съветският съюз незабавно щеше да разобличи американците за сходна машинация, и то тъкмо когато галактическата конкуренция сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати е в своя цялостен кипеж. Излиза, че и руснаците прикриват американците, които посредством полетите до Луната и програмата „ Аполо “ се пробват да потвърдят своето преимущество и превъзходство над Съюз на съветските социалистически републики. И по този начин подкрепят американската агитация, което е явно неуместно. Тази подправена тайна доктрина е основана, с цел да прикрие нещо доста по-дълбоко и значимо.

Истинската интрига

Фотографиите от Луната в действителност са подправени. Оригиналите обаче не са изгубени от хранилището на НАСА, а са засекретени, тъй като на тях се виждат изкуствени мегалитни уреди...

Цялата публикация е оповестена в брой 3/2019 година на Списание 8
Купи броя от тук

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР