Цялата статия, ако въобще пропитият с кремълска пропаганда текст може

...
Цялата статия, ако въобще пропитият с кремълска пропаганда текст може
Коментари Харесай

Влюбени в Кремъл: Медийни слуги готови да лъскат руския ботуш до гроб

Цялата публикация, в случай че изобщо пропитият с кремълска агитация текст може да бъде вместен в този род, е отдадена на това да опровергае множеството текстове, отдадени на 6 септември – Денят на Съединението. Те са наречени русофобски, обслужващи западни ползи, изменнически, изопачаващи историята и прочие

 

Англия е оповестена за „ проектант на подялбата ни през 1878 година “. Сръбско-българската война пък е конфликт „ преференциален единствено на Австро-Унгария “.

 

Историческата истина, въпреки и не толкоз елементарно, през последните години си пробива път към обществото. Това вбесява отговарящите за хибридната война против България в Кремъл и съветските секрети служби на терен у нас.

 

Нямаше да се занимаваме със зависимостите на издателите на въпросната медия, в случай че особено конкретизиране не уведомяваше читателите: „ Автор на публикацията е прочут български историк, професор по история, който по обясними аргументи, свързани с антируската нервност у нас помоли да не посочваме името му “.

 

Всъщност " създателят " е прикрит, тъй като даже в тази редакция осъзнават, че сходни изявления са чисто и просто лъскане на съветския ботуш.

 

Че става дума за параноя, е ясно. За патология също. Защото България сигурно е единствената страна, членка на НАТО и Европейски Съюз, в която съветската агитация се лее в общественото пространство като Москва река, без цензура и опозиция, от която и да било институция. Най-шумни са точно медийните ретранслатори на съветската агитация и сътрудниците на въздействие – доброволни, подвластни или платени.

 

Но създателят се страхувал, редакцията на вестника – също!

 

Джон Ленън е споделил: " Обикновено зад всеки глупак, стои една огромна жена ".

 

Не съм загатнал Елеонора Митрофанова, доста апелирам.

 

„ Той приказва като глупак и наподобява като глупак. Но не се заблуждавайте: той в действителност е глупак. " – добавя Граучо Маркс. За комика Маркс, става дума, не е родственик на Карл Маркс – тия от вестника да са спокойни, милите…

 

Най-добре е създателят на публикацията да мине в конспиративност, в случай че подобен съществува, де. Защото ситуацията ще става все по-опасно. Българите нямат желание да се ориентирват още веднъж към Москва. Дори тези, дето палаткуват пред МОЧА държат влогове в евро, а децата и внуците им живеят и учат в страни от „ груповия Запад “, който сякаш се разпада.

 

***

Припомняне за идиоти.

 

Проф. Веселин Янчев: „ Съединението се случва в миг, в който Русия има извънредно отрицателно отношение и се готви за радикални дейности в България за смяна на нейното политическо и държавно ръководство. Тя е влезнала от дълго време в спор, неуместен, с Княз Александър I. Русия фактически управлява българската войска, фактически има съветски офицери и в армията на Княжество България, и на Източна Румелия. Русия кардинално не е срещу Съединението, само че тя е против Съединението, осъществено от самите българи в този миг, без нейно познание и единодушие “.

 

***

Симеон Радев, посланик, журналист, историк:

Честолюбието на цяла публична Русия биде надълбоко наранено от тоя сърпрайз и тя не закъсня да го назова вероломство.

 

***

 

Проф. Христо Матанов&

 

„ Решаваща роля за втвърдяването на съветския негативизъм по отношение на обединяването на двете български страни изиграва и позицията на Англия, която недвусмислено поддържа случилото се в Пловдив на 6 септември 1885 година. Руско-британското противоборство през 19. век върви по линията „ всичко, което Лондон поддържа, се отхвърля от Санкт Петербург - и противоположното “.

Истината за българо-руските връзки мъчно може да се разбере, защото съветските архиви си остават недостъпни за задгранични откриватели. Даже документи от 17 век към момента не се дават за прилагане, въпреки че публично това не е неразрешено. Когато преди време наш сътрудник се опита да види дневника на съветския дипломат в София от времето на Илинденско-Преображенското въстание от 1903 година, му беше отказано изрично. Руснаците постоянно са държали тяхното мнение във връзка с исторически събития да е само меродавното. Неслучайно доста българи и през днешния ден споделят не българската, а съветската позиция за общата ни история. Именно неналичието на достъп до съветските архиви е измежду аргументите съветската историография и понастоящем да създава легенди и митове под въздействие на вътрешния политическия напън “.

 

***
За кой вестник става дума? Ще употребявам казаното от потвърдено умен човек.

 

Марк Твен, американец: " Ако не четете вестници – сте неинфоримани. Ако четете вестници – сте дезинформирани ".

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР