Цялата ситуация изглежда като една черна комедия, заяви пред БНР

...
Цялата ситуация изглежда като една черна комедия, заяви пред БНР
Коментари Харесай

Политологът Ивайло Динев: Цялата ситуация изглежда като една черна комедия

Цялата обстановка наподобява като една черна комедия, съобщи пред БНР политологът Ивайло Динев.

" Махалото отиде в посока, която е потребна за ГЕРБ и " Възраждане " ", изрече мнението си той. Според него в тази обстановка гласоподавателите са най-прецакани, тъй като " тази черна комедия ние я следим ". 

" Преходът е приключил, приказваме за друго време, в което ГЕРБ е главната мощ, не са комунистите. Тук приказваме за партия, която доста по-дълго време ръководи от останалите.  Имаше къс исторически миг, в който можеше да се случи нещо генерално - той беше изтърван и прахосан. Сега ще чакаме ново струпване ", разяснява Динев в изявление за предаването " Преди всички ".

Според него  обстановката наподобява по този начин, като че ли е написана от остаряла версия на чат бот :

" Проблемът е, че  когато не е направено с мисъл, доста ясно проличава какво се цели . Махалото се върна в последните месеци - ГЕРБ са силата, която задава дневния ред, и го задава по метод, че да наподобява, че тя е партията, която само цели да стабилизира страната, а останалите, в случай че не желаят да работят с нея, значи са безотговорни ".

 

По думите му предлагането за министър председател е мигане към европейските сътрудници и към партиите, които се назовават евроатлантически. 

" Предложението за събаряне на доверието от основния прокурор в този момент внезапно пристигна по време на събитията с основно настоящо лице Иван Гешев. Таймингът на тези събития наподобяват неслучайни, сюжетът там също наподобява не доста добре изработен ", изрече мнението си политологът.

Изглежда, че в действителност каквото и да се случи оттук нататък, ГЕРБ ще си резервира ролята на партията, която наподобява е спечелилият и партията, която дефинира дневния ред, счита той. И добави: 

" А останалите, в случай че не се прегърнат с ГЕРБ, ще наподобяват малко безотговорни . А тези, които се прегърнат, тази прегръдка няма да бъде дълго време добре възприета от симпатизантите им ".

Според Ивайло Динев  формулата за ръководство по-вероятно ще бъде проект Б , което, по думите му,  наподобява е бил проектът още от началото

" Всеки се пробва да наподобява, че той има характерност в тези договаряния, има защо да упорства, има защо да се бори, има защо по-късно да изясни пред гласоподавателите си. Това отново е игра ". 

" Ако Българска социалистическа партия се съгласят и отидат дружно с ГЕРБ към ръководство, значи, че те са разбрали, че към този момент няма какво да губят и техните гласоподаватели са се свили до най-верните им почитатели, които даже това биха преглътнали ", продължи коментара си политологът.

Според него при тази ситуация  периферията ще се насочи към по-радикални партии като " Възраждане "

Той изрече мнението си, че  ПП-ДБ напълно неправилно са отишли в " коловоза на компромисите и договарянията " . По думите му по този метод даже да не влязат в ръководство с ГЕРБ, единствено фактът, че имаше диалози, не е добре за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР