Цялата рода на братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева

...
Цялата рода на братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева
Коментари Харесай

Кръвта вода не става! Цялата рода на ромките, мамили с фалшиви ремонти, се оказа в ареста

Цялата рода на братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, против които сега се води дело за измами, се озова в ареста. Причините са добре познати – измами. Схемите също са изпитани – обещания за подправени поправки, изнудвания и принуди да се теглят бързи заеми.
Прочетете още
Братовчедките Вида и Атанаска, чиято „ история ” TrafficNews следи от много време, се намират в ареста от близо година, като против тях тече дело в Окръжен съд - Пловдив. Сега към тях ще се причислят и роднините им Петър, Мария, Елена и Иванка. Мария е майка на Атанаска, Елена и Петър, а Иванка е брачна половинка на последния.

В четвъртък Пловдивският областен съд прегледа ограниченията за отклоняване на новите четирима арестувани, като арбитър Габриел Русев постанови всичките да останат „ под стража ”. Срещу тях има повдигнати няколко обвинявания, поради това, че са мамили двама възрастни мъже, като са ги завлекли с разнообразни суми пари. Началото на осъществяване на закононарушенията е 2022 година. Интересното е, че в част от схемите е взела участие и Атанаска, която към този момент е подсъдима за сходни измами, въпреки до ден сегашен да отхвърля да е отговорна.

В актуалната скица, досега е потвърдено, че Петър, Мария, Елена и Иванка са измамили двама пенсионери от село Церетелево и град Куклен, като сумата надвишава 30 000 лв.. Всичко започвало с ремонт на покриви, желали се пари за материали, които в следствие не достигали, а сумите непрекъснато се увеличавали. Един от пенсионерите даже стигнал досега да тегли бързи заеми, с цел да се изхранва, откакто останал без каквито и да е спестявания.

Измамниците досега били върнали 11 000 лв. на потърпевшите, а до края на месеца щели да върнат още 4000 лв., а последователно до края на годината и да възстановят останалите пари. Въпреки обещанията и трогателните разкази на арестуваните, магистратите не се смилиха над тях и им постановиха най-тежката мярка за неотклонение.

Решението може да се апелира пред Окръжен съд – Пловдив, като съвещанието там е планувано за 22 февруари в 15:30 часа.

Към момента следствията не престават, като от прокуратурата имат данни за още една потърпевша жена, която ще бъде разпитана пред въззивния съд.



Повече за схемите на двете арестувани братовчедки четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР