Цялата парламентрана група сме много щастливи, че съдия Белазелков ще

...
Цялата парламентрана група сме много щастливи, че съдия Белазелков ще
Коментари Харесай

Кирил Петков към Белазелков: Никоя партия или политик да не може да влияе на вашите решения

Цялата парламентрана група сме доста щастливи, че арбитър Белазелков ще бъде част от Конституционния съд. Хора като него ще подсигуряват, че институциите се трансформират. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание.

" Благодаря Ви, че се съгласихте и ви апелирам никоя партия или политик да не може да въздейства на вашите решения. Единствения дълг, който имате е към България ", уточни Петков в послание към Белазелков.

Това е първата ни номинация за подобен орган. Това е моделът, който ще следваме. Хора като него да влизат в решаващи позиции. Тези парлментни органи, които са отвън извън директната народна власт да сложим хора с неговата външност и опит. Всеки политик би трябвало да носи отговорност за решенията. Горд съм от днешното решение, че Белазелков ще стане част от Конституционен съд. Ако президента реши да прави политически маневри би трябвало да носи отговорност, добави още Петков.

Той разяснява и позитивния избор на ПП-ДБ към номинацията на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - Десислава Атанасова. " В това систематизиране на силите в Народното събрание всяка политическа партия има две отговорности. Първата е да предлага претенденти, които са в характерността на нейната идеология. И второ - да внимава да не се позволен претенденти, които са под алената линия на допустимост за нея. Вие видяхте, когато стана дума за НЗОК, това бееш пиод алената линия за нас и имаше реакции ", добави Петков.

Аз желая да благодаря на народните представители за доверието, което ми оказаха. Силно имам вяра, че ще бъде целесъобразно, сподели новоизбраният парламентарен арбитър Борислав Белазелков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР