Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка

...
Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка
Коментари Харесай

ГЕРБ: Петков е дал цялата ни енергетика на концесия, далаверата "Джемкорп" не е прекратена

Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от държавното управление на Кирил Петков. Меморандумът с „ Джемкорп " (Gemcorp) не е преустановен. Подаваме сигнал до ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейската комисия.

Това оповестиха на конференция през днешния ден Десислава Трифонова, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ, знесе данните и продължи: Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил отчета на ДАНС, а на прикрито съвещание е взето решение, че договорът ще се приключи, само че той не е преустановен.

Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с „ Джемкорп " е преустановен, е било единствено да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е осъществявана активност по заличаване на документи за прикриване на цялата спекулация. Има опасност за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи, съобщи още националният представител.

Делян Добрев заяви, че ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция „ Конкуренция " и основна дирекция „ Енергетика " на Европейската комисия. Депутатът и някогашен министър на енергетиката заяви, че от има опасност за националната сигурност. Според него над България към момента я има заплахата да ни осъдят на арбитража в Париж.

Трифонова добави, че ще желаят основаването на краткотрайна парламентарна комисия в 48-ото Народно заседание.

Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага държавното управление за аферата „ Джемкорп ". Проследяваме и други министри и министерства от кабинета „ Петков ". Следващия път ще си поговорим за Министерство на околната среда и водите, което е не по-малко затънало в схеми. Политическа партия бързат за избори, тъй като знаят доста добре какво са правили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и желаят да прекратят работата на Народното събрание, съобщи Даниел Митов.

Тома Биков е безапелационен, че точно поради всички далавери, които са осъществени от някогашните ръководещи, се вършат опити да се саботира работата на Народното събрание.

Даниел Митов изясни, че са подходили съществено и са уверени в това, което приказват, и с цел да подадат сигнал до ДАНС и до Министерство на вътрешните работи са събрали нужните материали.

" ПР сътвориха от личните си глави и в главите на своите гласоподаватели, които непрекъснато подреждат - един свят, който не съществува ", сподели Даниел Митов, заявявайки, че това е корупция.

По думите му целият раздел 7, т. 4 от контракта ангажира България - или договорът остава в действие още 2 години, даже и да бъде преустановен, тъй като Gemcorp си е запазил правото да го ползва. " Имат опция още две години или да продължат действието на контракта, или да ни пратят на арбитраж ", изясни още Митов.

" Тепърва ще разкриваме всяка една спекулация и кой докара тази компания в България ", безапелационна е Десислава Трифонова.

Аз даже не желая да се включвам в тази диалог. Служебният министър на енергетиката да отговори дали са правилни тези изказвания и в случай че раздел 7, точка 4 са правилни, аз не знам по силата на кой закон можеш за подпишеш сходно нещо. Въпросителните са повече в сравнение с изгубването на Сашко, жив и здрав да е, разяснява Борисов от своя страна.

Според Бойко Борисов и в " Продължаваме промяната ", и в " Да, България " има доста стойностни хора. " Аз съм уверен, че техните хора даже не го знаят и в този момент ще кажат, че това не е допустимо ", счита той във връзка с случая.

Борисов предвижда, че доверието към Политическа партия ще понижава с всеки ден, тъй като хората занапред ще схващат какво са правили.

Той съобщи,че е склонен да се образува Временна комисия, която за разиска измененията в ИК. Готови са дори ГЕРБ да са вносители. Искат обаче тази комисия да работи единствено една седмица.

Настояват IT експерти да се изкажат за сигурността на флашките. Борисов напомни, че хората желаят и хартиена бюлетина.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж акцентира, че избори през зимата не е добре за страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР