Цялата Национална гвардия на Минесота е задействана за първи път

...
Цялата Национална гвардия на Минесота е задействана за първи път
Коментари Харесай

Националната гвардия на Минесота е задействана след две нощи на протести

Цялата Национална армия на Минесота е задействана за първи път от Втората международна война след две нощи на митинги, съпроводени от принуждение, последвали убийството на афроамериканец от бял служител на реда в Минеаполис , съобщи Ройтерс.

Губернаторът на Минесота Тим Уолц съобщи, че разполагането на армията е било належащо, защото екстремисти употребяват демонстрациите поради гибелта на Джордж Флойд, с цел да сеят безпорядък, и че чака довечера митингите да станат по-ожесточени.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че военните би трябвало да разположат елементи в Минеаполис доста бързо в отговор на яростните митинги след убийството на негър от служител на реда, притиснал гърлото му с коляно.

Американски представител, поискал анонимност, заяви, че военните са заповядали на военна полиция да се приготви, с цел да се разположи бързо, в случай че локалните управляващи изискат помощта им.

Тръмп съобщи също по този начин, че в случай че протестиращите обхванат през оградата на Белия дом, ще бъдат посрещнати от " най-злите кучета и най-страшните оръжия ".

Кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър, която е демократка, отговори на президента републиканец в Туитър, че " там няма зли кучета и страшни оръжия. Има просто изплашен човек ".

" Докато той (Тръмп) се крие зад своята ограда уплашен/сам, аз заставам против хора, спокойно изразяващи тяхното право по Първата корекция след убийството на Джордж Флойд и стотици години институционализиран расизъм ", добави Браузър, която е чернокожа.

Жена хвърли през днешния ден коктейл молотов в полицейски ван с четирима служители на реда в Ню Йорк по време на проява против убийството на Джордж Флойд , заяви Франс прес. Полицаите са съумели да излязат невредими. Жената е задържана дружно със сестра й, която се пробвала да попречи на ареста.

В Ню Йорк полицията е задържала над 200 души, взели участие през вчерашния ден в митингите , заяви ръководителят на нюйоркската полиция Дермът Ши, представен от ТАСС.

Между 400 и 500 души са задържани в Лос Анджелис при вълнения след убийството на цветнокожия в Минеаполис, по данни на Си Ен Ен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР