Цялата ми политическа биография сочи едно – стабилни са правителствата,

...
Цялата ми политическа биография сочи едно – стабилни са правителствата,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: За да е стабилно едно правителство от експерти, трябва ясна политическа отговорност

Цялата ми политическа биография сочи едно – постоянни са държавните управления, в които се поема ясна политическа отговорност. За да е устойчиво едно държавно управление от специалисти, би трябвало зад него да стои ясно болшинство с ясно избрани политики. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически въпрос за предлаганата формула за така наречен експертен кабинет. Йотова приказва пред медиите на откриването в Софийския университет на интернационална конференция, отдадена на ръководството на рецесии и опциите за прогнозиране на процеси в среда на устойчива неустановеност. Конференцията се провежда от Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт и събира над 40 изтъкнати учени от България и франкофонски страни.

„ Ако една политическа партия желае съществено да извърши мандата и да сформира равноотдалечено държавно управление, както някои го дефинират, би трябвало да са ясни специалистите, които ще бъдат номинирани за министри, да се види какъв брой са самостоятелни “, уточни вицепрезидентът. „ Чуваме единствено поръчки от парламентарни групи за третия мандат, само че не се чува какво оферират. Говори се за всичко, за възможни съюзи или разводи поради неспокойната обстановка при много от политическите играчи, само че нито един от тях не е излязъл с съответни оферти какво би трябвало да се прави в идващите месеци в България “, съобщи Йотова и акцентира, че се надява след привършване на епистоларния род партиите да преминат към същински договаряния, както повелява демократичният развой в една парламентарна страна. Вицепрезидентът сподели, че президентът Румен Радев ще избере най-подходящата дата за връчване на втория мандат, „ запазвайки националния интерес “.

Като политическа случка дефинира Йотова появилите се оферти за смяна на изборната система. „ Сега на дневен ред са непосредствените проблеми пред страната и хората – от ден на ден задлъжняваме, би трябвало да се готви и националният бюджет. Както и Венецианската комисия предлага, дълбоки промени в изборната система се вършат дълъг интервал преди идни избори, в спокойна обстановка, със постоянна политическа система и с ясни болшинства “, съобщи вицепрезидентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР