Цялата крипто империя на основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд е

...
Цялата крипто империя на основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд е
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд се опитва да припише срива на FTX на бившата си приятелка

Цялата крипто империя на създателя на FTX Сам Банкман-Фрийд е " къща от карти ", която е " построена върху неистина ", съобщи Министерството на правораздаването на Съединени американски щати във встъпителната си тирада по време на правосъдния развой против създателя на FTX. 

Екипът на отбраната на Банкман-Фрийд отвърна, че някогашният началник на FTX е работил добросъвестно – даже когато бизнесът му се е увеличен прекомерно бързо и се е сринал трагично не по негова виновност, обявиха юристите му.  

Те преписаха част от виновността на някогашната му държанка и служителка Каролин Елисън и настояват, че тя не е съумяла да вкара защитни ограничения. Елисън към този момент се призна за отговорна и ще даде показания по време на процеса.

Крипто зимата засегна набирането на средства през третото тримесечие, което спадна до най-ниското си равнище от три години насам, откри компанията за блокчейн разузнаване Messari.  

Според отчет на Wall Street Journal от четвъртък някои от чиновниците на FTX в Съединени американски щати са знаели за пропуските в борсата, които разрешиха на Alameda Research да изтегли милиарди от средствата на клиенти.

Служителите на борсата алармирали за откритието си на инженерния шеф на FTX Нишад Сингх, само че казусът по този начин и не е бил отхвърлен, оповестиха от WSJ, като се позоваха източници, осведомени с въпроса.  

Информацията сочи, че екипът, който е работил за LedgerX, борсата за крипто деривати, закупена от FTX през 2021 година, е проучвал дали кодът за главната борса на FTX може да се употребява в Съединени американски щати, когато е направил откритието.  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР