Цялата изпълнителна власт ще направи всичко възможно, за да не

...
Цялата изпълнителна власт ще направи всичко възможно, за да не
Коментари Харесай

Образователният министър обеща: Без дървени ваканции

" Цялата изпълнителна власт ще направи всичко допустимо, с цел да не се стигне до така наречен дървени ваканции ", разгласи служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов в предаване за БНР.

Проф. Пенов съобщи, че в МОН има събрана информация за методите на отопление на учебните заведения в страната, с цел да може при изработката на планове да се знае какви механизми са нужни, с цел да се обезпечат недостигащите финансови средства за отоплението им.

Образователният министър посочи, че при преценка на съответната обстановка в съответните учебни заведения ще се намерят механизми, които да допринесат до това да се подхващат ограничения, тъй че да не се затварят учебни заведения поради липса на отопление.

Образователният министър уточни, че образователната година ще стартира присъствено, тъй като това е от голямо значение за просветителния развой.

Той акцентира, че с Министерството на здравеопазването са приели общо решение да няма спиране на цялостния образователен развой поради COVID-пандемията. Когато в една паралелка има болни деца, тогава може да се стигне до обучение в електронна среда, само че в самата паралелка, а не в цялото учебно заведение.

Проф. Панов означи, че в 2347 учебни заведения и 1799 детски градини ще стартира образователната година, като са готови всички материали, които безплатно се дават на учениците.

Образователният министър уточни, че е значимо да се продължи работата по обсега на учениците в просветителната система с необикновен акцент тези от тях, които са риск от отпадане. За тази цел дружно работят МОН, Министерство на вътрешните работи и Министерството на труда и обществената политика. В момента са образувани 1222 екипа, които работят с отпадащите деца. Общо в тези екипи вземат участие 18 244 души, регистрира служебният министър на образованието.

По думите на проф. Пенов няма дефицит на учители и оповестените свободни места в районните ръководства на образованието би трябвало да са заети до 15 септември. Към момента в 448 учебни заведения и детски градини се търсят учители и личен състав, само че неналичията ще бъдат попълнени, тъй като става въпрос за придвижване на едни учители от едно място на друго. По някои предмети обичайната има незадоволително учители и това са - математика, непознати езици и осведомителни технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР