Цялата истина за прехода трябва да бъде изяснена! Трябва да

...
Цялата истина за прехода трябва да бъде изяснена! Трябва да
Коментари Харесай

Бивш депутат от СДС обяви: През 1996 година се създаде фалшива финансова криза

Цялата истина за прехода би трябвало да бъде изяснена! Трябва да се даде цялостна гласност на всички условия към прехода. Аз съм срещу да се извежда напред единствено приватизацията, тъй като целият преход беше заложен по този начин, че цялата някогашна номенклатура, остарялата Българска комунистическа партия и Държавна сигурност, която регистрира, че нейният режим банкрутира, взеха решение да извършат през този преход една промяна, при която те да запазят всички стопански лостове на властта и това докара до една огромна неправда. Приватизацията беше част от този развой. Той беше стартиран още при започване на прехода, когато посредством комерсиалните банки се даваха необезпечени заеми на доверени лица и кръгове, които стояха и на входа и на изхода. Източиха предприятията. Приватизацията се забави целеустремено и когато пристигна време тя да се осъществя, предприятията бяха във в действителност банкрут. Това сподели някогашният зам.-председател на Съюз на демократичните сили Иван Сотиров в ефира на предаването ”Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3.
”Големият проблем и огромната отговорност е, че когато Съюз на демократичните сили пристигна на власт, откакто ръководството на Виденов се провали, откакто хората изкараха Българска социалистическа партия от властта с камъни и митинги, огромната отговорност и огромното закононарушение беше, че не се извърши главният ангажимент от нашата предизборна стратегия и това, което чакаха хората – да се потърси отговорност от тези, които проведоха този грамаден обир. Това, което се случи тогава с хиперинфлацията, която беше изкуствено основана, доста добре се употребява негодуванието на хората, неуспеха на Виденовия режим и банкрутирането на цялата корупционна система, която до този миг беше основана, само че това беше употребявано против хората. Това е един от специалитетите на кукловодите на прехода, които използваха националното неодобрение против техните безобразия, с цел да отсрочат въвеждането на валутен ръб, тъй като през 1996 години интернационалните финансови институции упражниха безапелационен напън върху Виденов и по-късно беше сложено изискване да се вкара ръб и да се направи приватизация. Това, което се сътвори тогава беше изкуствена финансова рецесия. Изкуствено се забавиха нещата, с цел да може 1 $ да доближи 3 000 лв., тъй като в случай че бордът беше въведен незабавно, тъй като в случай че беше въведен незабавно борда, когато беше подложен въпроса, той щеше да бъде въведен към 1 $ към 100 лв.. Обезцениха се парите на всички хора, народът се ограби с милиарди. Това, което се случи с КТБ, е една пионерска игра спрямо оня проведен обир. На тези хора не се потърси отговорност, описа той.

”И законът за всеобщата приватизация, и закона за РМД-тата, това беше инструментариум квалифициран от обкръжението на Виденов. Запази се целият инструментариум на Виденов. Като се тегли чертата на нашата, ще се види, че по наше време всички стратегически и крупни предприятия бяха приватизирани от същите тези комунистически кръгове”, съобщи Сотиров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР