Цялата държава е в помощ на строителя на Междусистемната газова

...
Цялата държава е в помощ на строителя на Междусистемната газова
Коментари Харесай

Иван Шишков: Цялата държава ще помага за бързото завършване на интерконектора Гърция - България

Цялата страна е в помощ на строителя на Междусистемната газова връзка Гърция - България, с цел да може обектът да бъде приключен. Ще ускорим прелюдия ред на работа, само че и ще бъдем по-взискателни. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на среща с участниците в строителството на интерконектора.

Министър Шишков осведоми още, че е контрактувано до края на утрешния ден строителят да показа график за довеждане докрай на обекта. Установено е закъснение и несъмнено има незавършени строително-монтажни работи, само че все пак строителят би трябвало да се стимулира, а не да се демотивира, акцентира районният министър. Затова от изпълнителите е поискано да бъдат извънредно бързи, само че без да нарушават качеството. Държавата също ще съблюдава графика и по него ще управлява работата. Министърът пое ангажимент за цялостната поддръжка и помощ от страната.

Оставащото за осъществяване ще бъде разграничено на два стадия, като първият ще включва това, без което интерконекторът не може да проработи. Във вторият ще бъдат неща, които не са директно свързани с неговата сигурност. Така ще бъдат извоювани два - три месеца, сподели още районният министър и посочи, че по този метод обектът ще може да се вкара по-рано в употреба.

Има хрумвания за улеснение на процедурата. Тя обаче би трябвало да е по законов ред и без пропуски в строителството и нормативните условия, с цел да може газовата връзка да се вкара в употреба, безапелационен бе арх. Шишков.

Изпълнителният шеф на ICGB Теодора Георгиева означи градивния темперамент на срещата и контрактуваната етапност на осъществяването на обекта. Разчитаме на поддръжката на страната за този план от изключителна значимост. Той ще обезпечи 3 милиарда куб. м газ, което е еквивалент на потреблението на България.
В срещата участваха още зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков и представители на екипа по плана.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР