Цяла смяна митничари беше задържана при операцията на ГДБОП и

...
Цяла смяна митничари беше задържана при операцията на ГДБОП и
Коментари Харесай

Цяла смяна митничари в ареста, петима обвинени в корупция

Цяла промяна митничари беше арестувана при интервенцията на ГДБОП и ДАНС на граничен пункт " Малко Търново ". Срещу петима от тях към този момент са повдигнати обвинявания за приемане на рушвет. Това заяви в Бургас представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, представена от Дарик.

Припомняме, че спецполицаи направиха през вчерашния ден изненадваща инспекция на граничния пункт в 5.30 ч. сутринта, когато е застъпвала дневната промяна. Според неофициалната информация останалите, които са били в отмора, са били извикани на пункта сякаш за информация, а по-късно също са били арестувани.

Паралелно с това антимафиоти са претърсвали офисите, колите и жилищата на митничарите. Открити са 10 000 лева, чийто генезис занапред ще се ревизира, посочи Арнаудова.

Според проверяващите митничарите са желали пари от водачи на леки и товарни коли, с цел да ги пропуснат гладко през границата. Сумите са били дребни, добави говорителката на Сотир Цацаров. " СРС-тата сочат по безспорен метод за сговор сред инспекторите. Те са работили от май досега на задържането им ", сподели още тя.

Днес арестуваните митничари бяха пуснати на независимост против парична гаранция, като четирима са освободени против 2000 лева, а началникът им против 3000 лева Ако бъдат приети за отговорни по повдигнатите обвинявания, могат да получат до 6 години затвор.

Междувременно откакто през вчерашния ден пунктът остана без митничари, границата беше блокирана за 7 часа и се образува километрична опашка от рейсове и леки коли. След акцията на промяна застъпиха гранични служители на реда от Полша.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР