Цяла нощ се обработваха трасетата на масовия градски транспорт и

...
Цяла нощ се обработваха трасетата на масовия градски транспорт и
Коментари Харесай

Над 150 снегорина чистят снега в София

Цяла нощ се обработваха трасетата на всеобщия градски превоз и няма проблем с обслужването на линиите на тролеи, трамваи и рейсове.

„ Към момента всички трасета на градския превоз са почистени, а той се движи на всички места по нормалните си направления. Почистват се спирките и методите към подлезите”, разясни кметът на София Йорданка Фандъкова по Би Ти Ви.

Кметът изясни, че екипи са обработили 15 сигнала по отношение на паднали клони и дървета. Екипите не престават работа.

Гражданите могат да подават сигнали за паднали дървета и клони на дежурните телефони на общината и столичния инспекторат или на тел. 112.

Фандъкова напомни и помоли жителите да почистят пред домовете и блоковете си, а притежателите на търговски обекти – да почистят снега пред магазините и офисите.

Обявено е ​опасно време в 24 области поради снега

Предупреждението е с код оранжев за пет области в Северна България и жълт за други 19. Заради снеговалежа пътищата и най-много тези по високопланинските проходи са рискови.

През нощта доста прави бяха заледени. Възстановено е придвижването на ТИР-ове над 12 т по автомагистрала "Тракия ", в посока София. От Агенция "Пътна инфраструктура " приканват за деликатно шофиране и наложително със зимни гуми.

До 15 сантиметра стига снежната завивка в Пампорово и на прохода Превала. Друга сериозна точка, поради снеговалежа, е проходът Петрохан.

През деня преваляванията ще отслабнат , след обяд в множеството места ще спрат, най-късно в североизточните региони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР