Цяла нощ под открито небе пред сградата на Министерския съвет

...
Цяла нощ под открито небе пред сградата на Министерския съвет
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания осъмнаха пред МС

Цяла нощ под намерено небе пред постройката на Министерския съвет останаха майките на деца с увреждания .
В към 30 палатки родителите на деца със характерни потребности демонстрираха ясно, че ще останат пред очите на обществото и на властта до момента в който бъдат признати желаните промени в законите, които засягат връзките на страната към хората с увреждания.

 Цяла нощ продължи митингът на майките на деца с увреждания в столицата
Цяла нощ продължи митингът на майките на деца с увреждания в столицата

" Системата ни убива " с поредна акция в центъра на София

" Едни майки изкараха нощта на палатки пред Министерски съвет, до момента в който едни министри комфортно спяха в топлите си кревати! Нормално ли е това? Къде живеем ", питат майките в обществената мрежа Facebook.

" Искахме да покажем, че, както системата може да ни блокира, по този начин и ние можем да блокираме ", съобщи една от протестиращите майки Боряна Драганова пред БНР.



Очаква се по-късно денем на съвещание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания да бъде разискван проектозакона за хората с увреждания . В него се планува месечните интеграционните добавки да се заменят с месечно подкрепяне, обвързано с линията на беднотия. Сумите ще са в по-висок размер от сегашните и ще зависят от степента на увреждане.

Квотите за наемане на хора с увреждания остава т, само че при избрани условия няма да са наложителни за бизнеса.

По проект проектозаконът ще бъде признат от държавното управление на съвещание в идната седмица.



След като престояха 12 часа на улицата и придвижването в центъра на София бе спряно, към 8 часа в четвъртък сутринта палатковият лагер беше изместен и улицата - освободена. Движението сега пред постройката на Министерския съвет е свободно.

Полицаите поканиха протестиращите родители на деца с увреждания да реалокират палатките си пред прозорците на Министерския съвет. Там майките и бащите ще останат, с цел да посрещнат властта и членовете на Националния съвет за интеграция на хората. Те чакат да бъдат показани съответни периоди, в които обещанията да бъдат спазени .

Пред bTV някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев, който наблюдаваше преместването на камера в студиото разяснява: " Това (за преместването на палатките - б.р.) е доста страшна заповед. Когато виждаш пред себе си хора с идея, афектирани, угнетени, които в същото време нарушават публичния ред, е доста мъчно да намериш салдото . Момчетата с униформите не са отговорни ", съобщи Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР