Цяла нощ битка с водата в Карлово. Частичното бедствено положение

...
Цяла нощ битка с водата в Карлово. Частичното бедствено положение
Коментари Харесай

Цяла нощ битка с водата в Карлово

Цяла нощ борба с водата в Карлово. Частичното бедствено състояние в Карлово остава. Цяла нощ продължи отводняването на здания след пороя в Карлово и Сопот.
Дъждът стартира в ранния следобяд през вчерашния ден, като единствено за минути наводни десетки улици и къщи. Сред най-пострадалите от пороя здания е Професионалната гимназия по превоз в Карлово.



Невижданият проливен дъжд потопи Карлово за малко повече от час. Той се стовари най-силно над източната част на града. Под вода бяха улици, приземни и първи етажи на къщи, дерето Меден дол се препълни, боклуците в него го затапиха и водата стигна към 3-4 метра и излезе на улиците.

Час по-късно изпълняващият длъжността кмет Антон Минев разгласи отчасти бедствено състояние.

Стихията бе извънредно мощна, въпреки над Карлово постоянно да се изсипват поройни летни дъждове, подобен не е валял от няколко години, напомнят локалните хора.

 Цяла нощ борба с водата в Карлово (СНИМКИ)

Най-силно е потърпевш регионът към улица „ Меден дол “ и едноименното дере. Къщите на юг от бул. „ Освобождение “ са наводнени.

Във вода е потънал целия първи етаж на Професионална гимназия „ Христо Смирненски “. Стихията потопи и моста, който свързва този регион със западната част на квартала.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР