Цяла Европа се отказа от машините. Защо са отречени? Ние

...
Цяла Европа се отказа от машините. Защо са отречени? Ние
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Цяла Европа се отрече от машините, ние ли сме най-умни от цяла Европа?

„ Цяла Европа се отхвърли от машините. Защо са отречени? Ние ли сме най-умни от цяла Европа с минимум стаж в демокрацията ”. Това съобщи в изявлението по NOVA News Огнян Герджиков – ръководител на 39-ото Народно заседание, някогашен длъжностен министър председател - 27 януари 2017 година до 4 май 2017 година   

Повод за думите му са измененията в Изборния кодекс. Той предложи да се търсят механизми за минимализиране на заплахите от имитация на изборните резултати, вместо да се търсят машини.

Провал на първия опит за постоянен кабинет, какви са възможностите на оставащите 2 мандата (ОБЗОР)

„ Нашата политическа болест е борбата – всеки против всеки. Само партията на Стефан Янев я няма, тъй като е нова партия. Не ни доближава съдружна просвета, тя е значима. Днес някой да мисли, че може да получи болшинство – би трябвало да е огромен фантазьор ”, изясни някогашният длъжностен министър председател.

Относно неодобрението на препоръчаните претенденти за министър председател, Герджиков счита: „ Ако ще да пристигна Нобелов лауреат, в случай че ще да бъдат най-качествените хора на планетата, те няма да бъдат подкрепени, тъй като политиката е такава ”.

За кого биха дали своят вот българите, в случай че изборите бяха през днешния ден

Според него хората са отвратени от политиката и това е причина за ниската изборна интензивност. „ Толкова ниска изборна интензивност, под 40%, в случай че идващите избори бъдат през март и Национална движение „Симеон Втори" не се кандидатира, интензивността ще бъде 35% ”, предвижда Герджиков.

Икономиката е в просперитетът на една нация. Това е задача номер едно. Още две области имат потребност от промяна. Това е образованието и здревеопзаването. Те са издигнати на неверен пиедестал. Парите следват студента. Това значи, че всички висши образователни заведения нямат интерес да отпадат студенти. Всеки, който влезе, с дребни изключения, излиза – ние пълним нашето стопанство с некачествени висши фрагменти. Ректори привикват преподаватели: „ Защо толкоз късате, значи – неприятно преподавате ”, изясни Герджиков.

„ Национална движение „Симеон Втори" се връща стремително в политиката – усети се вакуум. Политическите обекти в националното заседание не може да се образува болшинство, служебните кабинети са повече от постоянните – това е обаян кръг. Това даде подтик за една партия, която бе изпаднала в клинична гибел последните години, да се завърне на политическата сцена ”.

Депутатите се захващат с удължаването на бюджета преди празниците

По думите му Станимир Илчев е главната движеща мощ, той е съпредседател на Национална движение „Симеон Втори". „ От него научих и се ентусиазирах ”, сподели Герджиков. „ Не мога да мисля единствено за себе си. Не че сме единствените в света, които попадат в такава политическа рецесия – Израел, Италия, Белгия бяха в сходна обстановка, само че за какво да повтаряме подобен неприятен опит ”, изясни желанието си да се завърне в политиката Герджиков.

Той посочи заслугите на партията си за влизането на България както в НАТО, по този начин и в Европейски Съюз. „ Не че и други партии нямат заслуга, само че главната е на нашата партия. И други са ни срещали и са ни споделили: „ По ваше време се работеше доста по-спокойно ”. Относно ролята на някогашния цар и някогашен министър председател Симеон Сакскобургготски, по думите на Герджиков той се отдръпва. Самият Герджиков, обаче, би могъл да се съгласи да бъде кандидат-депутат. „ Това е изпитание, само че аз съм подготвен да го дам ”, сподели Герджиков.

„ Ние не бяхме мощни в построяването на партията, нямахме човек като Цветан Цветанов, който построи структурите на ГЕРБ. Ние нямахме опит, мен ме предизвикаха. Влязох принудително в политиката ”, изясни някогашният длъжностен министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР