Цял квартал храни вече няколко седмици емблематичното улично куче Карузо.

...
Цял квартал храни вече няколко седмици емблематичното улично куче Карузо.
Коментари Харесай

Цял квартал храни волния Карузо

Цял квартал храни към този момент няколко седмици емблематичното улично куче Карузо. Животното е на 8 години и целия си живот е прекарало в двора на някогашната Стоматология на бул. „ Руски ”. За него до неотдавна се е грижил остарелият надзирател на обекта Георги Тотков. „ Карузо е извънредно образован, само че не е привикнал да стои вързан или воден на каишка. Това е проблем за осиновяването му ”, изясни господин Тотков.

Преди 8 години той видял собствен другар от село Хвойна по какъв начин е помъкнал кашон с дребни паленца към река Чая. „ Искаше да ги дави. Рекох му: Не прави това! Така взех кученцето, което е кръстоска от немска овчарка и коли ”, споделя Тотков. Хайванчето било с него, когато пазел Стоматологията. „ Много жално виеше като дребен - един път по радиото пускаха Енрико Карузо и той зави в синхрон с него - по тази причина го кръстих по този начин ”, изясни пловдивчанинът.

Ангелът страж на кучето е в болница поради подути крайници от няколко седмици. И се тормози, че няма кой да се грижи за любимеца му. Преди години едно семейство показало интерес да осинови Карузо. Но свободното животно отказало да стои на каишка. Ветеринарят предизвестил, че ще го удушат, в случай че отново му сложат нашийник. Сега животното стои пред портала на Стоматологията и лае по през целия ден от тъга по Георги. Историята наподобява на кино лентата " Слонът моя другар ", само че в кучешки вид.

Откакто Георги Тотков е в болница, цялата махала към остарялата постройка храни Карузо. Една от първите, които поставят грижи за емблемата на някогашната Стоматология, е пловдивчанката Ванина. Сутрин и вечер тя идва и ревизира по какъв начин е волният Карузо. „ Много е интелегентен, въпреки да основава чувството за буйно куче. Карузо е връстник на моето куче Миньо, което също е взето от улицата ”, изясни Ванина.

Георги Тотков не може да вземе Карузо в дома си, тъй като живее в апартамент. Надява се кучето да бъде приютено в двора на Военното окръжие, което е против някогашната Стоматология.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР