Цял жилищен блок 5 години ползва парно и топла вода,

...
Цял жилищен блок 5 години ползва парно и топла вода,
Коментари Харесай

Как един блок в Перник разби системата на Топлофикация

Цял жилищен блок 5 години употребява парно и топла вода, без да заплаща. Случаят е от Перник, а от локалната „ Топлофикация” са хванали измамата едвам в този момент.

„ Разбрахме при осъществяване на инвентаризация на нашите абонати”, съобщи Любомир Спасов, шеф на „ Топлофикация”-Перник.

По думите му в сдружението е открита документи, съгласно която в края на 2011 година строителна компания е поискала позволение да се източи мрежата за присъединение на блока. Оттам нататък няма никакво придвижване на нови документи – нито подписани контракти, нито откриването на партиди, нито известие, че блок омер 14 на ул. "Найчо Цанов " в центъра на града в е причислен, съобщи NOVA.

При инвентаризацията тази година обаче от „ Топлофикация” вземат решение да ревизират каква е обстановката с този блок към днешна дата.

„ Оказа се, че не пускат наши хора в абонатната станция на блока, с цел да създадат инспекция. С термокамера извън установихме, че в блока има отопление”, съобщи Спасов.

От „ Топлофикация” са изкопали дупка, с цел да пресечен тръбите към блока. В момента въпреки всичко се пробват да сключат договорка с живеещите в постройката, с цел да им станат клиенти.

"Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго сдружение, не от "Топлофикация " поради това блокът не е воден като наш клиент ", изясни Спасов.

Надписват ли ни сметките за парно и няколко съвета за по-ниски сметки

Манолова: Топлофикация София не стопира да се излага

Ремонти на парното в София, по кое време и къде стопира водата

Живущите към този момент са декларирали предпочитание да сключат контракти за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация " обаче желаят обезщетение за времето, през което непозволено жителите на постройката са употребили парно и топла вода.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР