Десетки горски пожари горят в Луизиана сред изпепеляваща жега: „Това е безпрецедентно“

...
Цял град в югозападна Луизиана е под задължителна заповед за
Коментари Харесай

Цял град в югозападна Луизиана е под задължителна заповед за евакуация поради горски пожар, който според държавни служители е най-големият, който са виждали.

Обикновено през това време на годината щатът Deep South се справя със заплахите от предстоящи урагани, тропически бури и наводнения. Но това лято Луизиана беше измъчвана от рекордни горещини и екстремна суша, които направиха риска от горски пожари необичайно висок. Само този месец в щата е имало 441 горски пожара.

Най-големият пожар в Луизиана, пожарът на остров Тигър в енорията Борегард, вече е изгорил приблизително 23 квадратни мили — което представлява повече акра изгорена земя от щатът обикновено има за цяла година.

Офисът на шерифа на енорията Beauregard публикува в социалните медии.

„Това е безпрецедентно. Никога не ни се е налагало да се борим с толкова много пожари едновременно и с тази продължителност. се борят между 25 и 30 (горски пожари) днес“, каза Майк Стрейн, комисар на Министерството на земеделието и горите на Луизиана, по време на пресконференция в петък.

Към петък сутринта пожарът на остров Тайгър беше само 50% са задържани и „остава непредвидимо поради условията на вятъра, както и сухите условия“, каза офисът на шерифа. Ресурсите са ограничени, тъй като пожарникарите работят в горещо време и използват местни водоизточници в общност, която е свикнала с наводнения и урагани, а не със суша и пожари.

„Имаме толкова много ресурси, които да разпределим за пожари и щом си навън, си навън“, каза губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс, който направи преглед на щетите от горския пожар в петък.

Губернаторът на Тексас Грег Абът обяви в петък, че разполага пожарникари и друг персонал за спешни случаи до Луизиана, за да помогне в борбата с горския пожар в Меривил, който е на около 120 мили североизточно от Хюстън.

Докато почти цяла Луизиана е необичайно суха за това време на годината, половината от щата е изправена пред „екстремни“ или „изключителна“ суша, според данни от Националната администрация за океаните и атмосферата.

„Никой жив в Луизиана днес не е виждал тези условия. Никога не е било толкова горещо и сухо толкова дълго“, каза Едуардс по време на пресконференцията в петък.

Щатът беше изправен пред парещи температури това лято. Миналата седмица Едуардс обяви извънредно положение поради екстремни горещини.

На около 40 мили югоизточно от Меривил, в Лейк Чарлз, температурите са трицифрени всеки ден от 18 август и над 95 градуса оттогава 29 юни.

„Всички се молим за дъжд, дори знаейки, че вероятно няма да го видим“, каза Стрейн.

Едуардс каза това въз основа на разговори с National Метеорологичната служба най-голяма вероятност за дъжд ще бъде във вторник през нощта. Но той добави, че ако не е "добър, силен и продължителен дъжд, тогава не сме сигурни, че ще има въздействието, което трябва да има."

С горещите и сухи условия , щатски и противопожарни служители подчертават, че нещо толкова минимално като топли изпускателни тръби върху трева, фасове от цигари, изхвърлени през прозореца на колата и искри от влачене на предпазни вериги на ремарке, може бързо да ескалира до масово опустошение.

Едуардс каза, че много от пожарите можеха да бъдат предотвратени, ако жителите се придържаха към забраната за изгаряне в цялата страна, която е в сила от началото на август.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР