Цял ден в НС се споменават думите мафия, задкулисие и

...
Цял ден в НС се споменават думите мафия, задкулисие и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ се опитваха да ни купят, три пъти ми готвиха преврат в БСП

" Цял ден в Народно събрание се загатват думите мафия, задкулисие и битката с тях. Била съм народен представител, водили сме яростни борби със задкулисието и Борисов цели пет години. Познаваме им всички обноски. Опитваха да ни купуват, омаскаряваха ни. На мен три пъти ми вършиха вътрешен прелом ", съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от трибуната на Народно събрание. " Опитвате се да провокирате Българска социалистическа партия, че стоим във властта за постове. Припомням ви, че ГЕРБ и Бойко Борисов ми предложиха през 2017 поста ръководител на Народно събрание. Тогава споделих, че Българска социалистическа партия не се предава и продава за постове ", уточни Нинова. " На персонален тил съм изпитала всичко от задкулисието. Не се продадохме и по тази причина продължаваме в този момент в държавното управление на Кирил Петков ", разясни тя. Такова политическо озверяване, каквото се случва в Народно събрание в последните дни, не съм виждала макар богатия ми опит, показа Нинова. " Разрушително, без грам мисъл какво ще стане на следващия ден, вдругиден, по какъв начин народът ще изкара зимата ", разяснява тя.
По думите на Нинова алтернативата са " Възраждане ", Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ. " Виждали сме в годините всевъзможни безпринципни сделки. Но задаващата се на хоризонта коалиция няма нито кардинална, нито ценностна стойност. Как се съчетава желанието на " Възраждане " за овакантяване на НАТО и Европейски Съюз с блестящо атлантически заявените полезности на Движение за права и свободи? Как се съчетава желанието да се събори моделът ГЕРБ с желанието на една от партиите да остане този модел? ", запита Нинова. Според нея задкулисието има единствено една цел - пари на гърба на народа. ГЕРБ записаха корупцията в законите и по този начин я узакониха и я направиха ненаказуема, твърди Нинова.
" Добре, ще сложите собствен ръководител. Каните се да промените държавното управление и да хвърлите страната в безпорядък, есента и зимата - в апетит. Когато предлагаш нещо да спре, би трябвало да предложиш какво да стартира. А вашето предложение е разширено връщане на задкулисието с " Възраждане ", Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и ГЕРБ. Ние сме от другата страна ", безапелационна е Нинова.
Думите й бяха приветствани бурно както от съпартийците си, по този начин и от премиера и членове на държавното управление, които станаха на крайници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР