Цял ден пионки на определени фигури се изреждат в бТВ

...
Цял ден пионки на определени фигури се изреждат в бТВ
Коментари Харесай

Мейнстриймът на Прокопиев в шок от удара срещу престъпността предъвква 3 опорки

Цял ден пионки на избрани фигури се изреждат в бТВ с 3 опорни точки – против прокуратурата, страната и свободните медии. Поредното доказателство, че колкото по-силна става страната и прокуратурата в борбата против проведената престъпност, разграбила България в престъпния преход под управлението на Иван Костов, отговорните ще изпадат в безтегловност, написа "Монитор ".

Описанието е за подсъдимия разградски необут Иво Прокопиев, който държи мейнстрийма у нас. И го употребява при всеки случай, когато ударите от закона му идват допълнително или получи мустаката телеграма от банкера-беглец Цветан Василев, който се укрива в Сърбия.

Абсолютно предстоящо през вчерашния ден през целия ден в ефира на бТВ по поръчка се изреди цяла плеяда от пионки, които облъчваха хората по 3 опорни посоки, заложени им от господарите – против прокуратурата, против страната и против свободните медии, дръзнали да разкрият бруталния обир на Василев-Прокопиев-Огнян Донев и знаковия предприемач Васил Божков. Все едри риби, които не търпят някой да им се опъва, още по-малко пък в лицето на страната.

Още от ранна заран мейнстриймът на Прокопиев вместо да се занимава с въпросите, които действително вълнуват хората, започнаха да подменят дневния ред набутвайки пред очите ни скандалната съдийка от „ Апартаментгейт “ Атанаска Дишева.

Информационен мотив за гостуването й нямаше, в случай че не се смята обстоятелството, че някой би трябвало да охули прокуратурата и обвинител №1, сякаш разяснявайки удрянето на черен щемпел от Съединени американски щати на арбитър Андон Миталов, пуснал авера на Цветан Василев - Николай Малинов, да иде на крайник при Путин. Та персоната Дишева се лееше от пусто в празно, раздаваше морал, само че мълча като риба в тиган за това по какъв начин при голямата си заплата, която взима като съдийка, се водеше извънредно нуждаеща се.

Да, вярно прочетохте - извънредно нуждаеща се, която живееше във ведомствено жилище в топцентъра на София и плащаше по 1,16 лева на квадрат. Заедно с мъжа й Генади Дишев, деятел на „ Да, България “ на провалилия се някогашен правосъден министър Христо Иванов пък натрупат пари от влогове, имат банкови сметки, купуват парцели, само че живеят чартърен. Толкоз за морала на тази жена и мощните оценки, които може да даде на който и да било.

Та същата личност не обели и дума по какъв начин шефът й и неин наставник Лозан Панов се прави на ощипан за сътрудника им Миталов с черния щемпел, по какъв начин се разграничи от него и даже употребява случая, с цел да прокара още веднъж тезата на господарите си, че спецсъдът е непотребен. Излишен е, правилно е, само че за хора като Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, чиито каузи се водят в същия този спецсъд.

И в случай че перефразираме Сталин – няма човек, няма проблем, ще стане – няма спецсъд, няма присъди и затвор за аферистите ограбили България.

И като сме заговорили за пари и мейнстрийм, няма по какъв начин да не се спрем и на следобедната порция облъчване от ефира на бТВ с изявлението на някогашния американски дипломат у нас Джеймс Пардю. Анонсът за него беше, че надали не ще изясни кой още ще уточни Съединени американски щати за черен щемпел, както и да се внуши, че арбитър Миталов е дребна риба-хамсия в океана от едри риби и политици, които заслужават също да получат възбрана за влизане в Щатите.

Е, да, само че проектът се пропука, защото Пардю освен, че се показваше плашливо, само че и съумя да похвали на няколко пъти решимостта на страната да се бори с корупцията, както и триумфите на основния прокурор Иван Гешев и на държавното обвиняване изключително с удара върху Васил Божков.

Вече тук водещият Светльо Иванов безусловно побеля и помъчи да го трансферира към идната опорна точка - за медиите, защото две седмици мейнстриймът пази подсъдимия със съкровищата.

Пардю изломоти единствено дежурната мантра, че би трябвало да има повече свободни и самостоятелни медии и повече партии, а освен една- ръководещата. Ефектът „ уау “ просто не съумя да се случи и диалогът се трансформира в празна говорилня.

Интересна детайлност за Пардю е, че до момента в който беше първи посланик на Америка у нас, той нито един път не разяснява „ Бялата книга “ на Национална движение „Симеон Втори", че активи сред 20 и 30 милиарда лв. са минали в избрани ръце при ръководството на Костов против скромните 2-3 млн. лв., влезнали в хазната.

Замълча си и че тези данни се съдържат в отчет на Световната банка - една от петте институции, основани на Бретънудската конференция през 1944 година, точно под егидата на родната му Америка. Не обели и дума, че Прокопиев през 2003 година - в средата на мандата му, завзе пул „ Мечта “, откакто размени синята фланелка с жълта. Тогава миризмата на кръга „ Капитал “ се носеше из коридорите на властта.

Най-парадоксалното в тази ситуация е, че мейнстриймът, който се финансира обилно от „ Америка за България “, употребява ефира освен да пази избрани фигури, само че и да ругатни Америка в лицето на президента Доналд Тръмп, както разгласи някогашния щатски дипломат с думите, че бил „ най-едрата риба “ и заслужавал да получи наказване от Сената.

Парите, които се изливат при Прокопиев и присъдружните му медии идват от същите тези данъкоплатци, които са избрали Доналд Тръм за легален президент на Съединените щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР