Цял ден италианските пожарникари се борят с пожари в цяла

...
Цял ден италианските пожарникари се борят с пожари в цяла
Коментари Харесай

Пожари в Южна Италия, пламъци са обхванали и склоновете на Везувий

Цял ден италианските пожарникари се борят с пожари в цяла Южна Италия. Съобщава се за над 200 огнища. Най-тежка е обстановката край градовете Месина и Катания, както и край Неапол, където пожарите са обхванали и вулкана Везувий, показва NOVA.
 
Огънят заплашва националния парк към Везувий, както и прилежащите депа за боклуци, предизвиквайки страхове от отровен пушек, предава " Руптли ".
 
Стотици туристи бяха евакуирани през днешния ден по море от крайбрежен курорт в Сицилия заради опасност от горски пожар в региона, предадоха италиански медии, представени от ДПА и ТАСС.
 
Според организация АНСА към 700 души незабавно са напуснали хотел " Калампизо " и частни квартири в Сан Вито ло Капо, известна туристическа дестинация на 120 км източно от Палермо. Кметът на града е призовал други локални хотели да приютят евакуираните за две денонощия гратис. Една туристка се оплакала пред АНСА, че тя и фамилията й напуснали квартирата единствено по бански и джапанки и след това видели по какъв начин огънят гълтам постройката, оповестява Българска телеграфна агенция.
 
Службите за гражданска отбрана се борят с рекорден брой горски пожари в Южна Италия, почнали при започване на тази седмица на фона на извънредно топлото и изсъхнало лято. Освен в Сан Вито ло Капо сериозно е ситуацията и в Катания в източната част на Сицилия, а също в покрайнините на Неапол, където пламъците бушуват от през вчерашния ден.
 
Министърът на околната среда Джанлука Галети заяви, че сега има 31 пожара, основно в южните региони, заяви ДПА.
 
ТАСС отбелязва, че през последните часове обстановката е станала толкоз застрашителна, че към този момент се управлява персонално от министър-председателя Паоло Джентилони, който е осведомен в действително време за развиването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР