Цял блок в столичния квартал Гео Милев живее в страх

...
Цял блок в столичния квартал Гео Милев живее в страх
Коментари Харесай

Мъж тормози и заплашва съседите си в столичен квартал

Цял блок в столичния квартал „ Гео Милев ” живее в боязън поради непрекъснат тормоз от рисков комшия. Мъжът обикаля постройката, крещи и заплашва, въоръжен с тесла, с която удря по вратите на жилищата. За това алармира семейство от блок 26. Живущите там са принудени да се въоръжат с паник бутон и спрейове за отбрана.  

Семейството описа още, че са изгубили спокойствието и съня си и към този момент се опасяват за живота си и за живота на бъдещото си дете, защото дамата е в напреднала бременност. Хората от блока допускат, че мъжът има психологични проблеми.  

„ Съседът, който ни тормози, тази нощ още веднъж буйстваше. Опитвал се е да разбие вратата ни нееднократно. Заплашвал ни е, че ще ни убие. Често споделя, че го преследват и чува гласове. Пуснали сме две публични тъжби. Викали сме полиция. За момента обаче няма развиване. От полицията ни споделят, че се пробват да го освидетелстват ”, сподели пред Нова телевизия потърпевшият Иван. Съпругата му Полина допълни, че мъжът, който ги тормози, живее самичък и понякога идва човек, който се грижи за него. По думите им съседът не излиза навън.

„ Наблюдаващ прокурор по случая най-вероятно няма. Жалба до прокуратурата евентуално не е стигнала. Съветвам хората незабавно да отидат в районната прокуратура и да напишат тъжба, с цел да може мъжът да бъде настанен в психиатрия ", каза психиатърът доктор Веселин Герев. По думите му психичноболните хора обаче не могат да живеят постоянно в лечебни заведения, а проблемът сосигуряването на спокойствието на близките е в връзката сред прокуратурата, полицията и психиатричните служби.

„ За да бъде настанен човек в заведение за хора с психологични разстройства, той би трябвало да има пенсия, с цел да се дава тя на заведението. Много от околните на такива хора злоупотребяват, като им взимат парите, отпуснати от страната, с концепцията, че ще ги гледат ”, допълни д-р Веселин Герев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР