Цял арсенал от боеприпаси е открит в дома на мъжа,

...
Цял арсенал от боеприпаси е открит в дома на мъжа,
Коментари Харесай

Боен арсенал открит в дома на стрелеца от Манастирище

Цял боеприпас от муниции е открит в дома на мъжа, който умъртви собствен комшия във врачанското село Манастирище. Според източници на " По света и у нас " в подземния етаж на къщата са открити даже гранати.

Хората в селото описват, че братът на арестувания е боен и той е доставил оръжието и мунициите. Валентин и различен път бил нападал свои съселяни.

" Ние със снахата стояхме тук пред вратата на райграса. Чухме пет изстрела. Казват, че са осем - девет, не знам какъв брой са. Ние чухме пет. Виждаме нашата кола с гневна скорост върви по шосето. Удари се, чухме в контейнера. Тогава към този момент разбрахме, че нещо не е наред. Тичаме двете, излезнахме до тук. В този миг слиза брат му от колата и пищи и вика убиха брат ми ".

Така стартира описа на майка, видяла убийството на сина си. Рени споделя, че Валентин преди две години първо наръгал в ръката по-големия й наследник. Според нея не е правилно, че арестуваният за убийството на Калин си е купил оръжието от преминаващ търговец.

" Няма търговци на оръжие. Брат му търсете. Брат му е боен в София ли, не знам къде. Откраднал ли го е, изписал ли го е. Брат му търсете за отговорност, тъй като той е оказал помощ за убийството на моя наследник ", споделя дамата.



Синът на Ива също е потърпевш от Валентин. Точно преди година 10-годишното момче карало колело по улицата пред къщата на арестувания.

" Същият Валентин искаше да убие детето ми с голям нож. Защото не би трябвало да минават улицата. По край тях не би трябвало да се минава. Ако не бяха Цветомир и Калин, убития - детето ми в този момент да не е живо ", споделя тя

Намесата на Калин е попречила синът на Ива да пострада съществено. Валентин съумял да нареже единствено гумите на колелото на детето. От тогава обаче се заканвал непрекъснато на Калин и брат му, че ще завърши с тях.

" За жал, този случай, който през вчерашния ден стана почерни цялото село. Най-доброто момче в Манастирище към този момент го няма сред живите. Баща на две дребни девойки, полусирачета към този момент ", споделя кметът на с. Манастирище Атанас Атанасов.



През декември 2019-а хората в селото събрали подписка, с която потърсили подпомагане от прокуратурата Валентин да бъде настанен за наложително лекуване в психиатрична клиника.

" В прокуратурата, беше върнат отговор, че това може да се направи в границите на закона, да бъде настанен в институция, да бъде лекуван и по-късно да бъде освободен и да си пие хапчетата. Но очевидно трябваше да се случи това, с цел да се вземат по-сериозни ограничения и да се промени законът. Явно има пропуск и би трябвало да се уредят тези въпроси ", споделя Атанасов.

Така през януари предходната година мъжът за три месеца е настанен за лекуване. Прибрал се в дома си при започване на април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР