Цветята са задължителният завършек на всеки дом, но често изниква

...
Цветята са задължителният завършек на всеки дом, но често изниква
Коментари Харесай

Растенията, които не се нуждаят от слънце

Цветята са наложителният свършек на всеки дом , само че постоянно изниква въпросът къде тъкмо да сложим всяка саксия, с цел да получава нужното количество слънчева светлина. Фотосинтезата е от значително значение за живота на растенията, а за нея е належащо слънце.

Има обаче някои типове, които не са толкоз претенциозни и виреят ужасно и на по-сенчести места . Така че, в случай че желаеме да внесем малко зеленина в някоя стая, която слънце не я огрява, ето няколко подобаващи оферти.

Драцена

Растение с над 50 подвида, което се гледа доста елементарно в домашни условия и освен че не изисква, а и не обича директна слънчева светлина. Най-важно е постоянното поливане и премахването на изсъхналите листа.

Тъй като обича влагата, може да се наложи да мокрим или пръскаме листата на драцената, в случай че вкъщи въздухът е прекомерно изсъхнал.
 Снимка 436969

Сансевиера

Познато още като " змийско растение " поради формата си, то е доста уместно за сенчестите ъгли на стаите. Особено за спалнята, тъй като гълтам хормалдехида, а през нощта трансформира вългеродния диоксид, който издишаме, в О2.

Не обича освен директната слънчева светлина, само че и студа, по тази причина би трябвало да го прибираме на топло през зимата. Спада към рода на сукулентите, тъй че не е съдбовно, в случай че забравим да го полеем.
 Снимка 436971

Калатея

Цветно и елементарно за развъждане. Изисква доста малко светлина, само че пък обича влажна почва. Не обича температури под 13 градуса.
 Снимка 436972

Бромелия

Растение, което ще внесе цвят вкъщи, без да изисква доста в подмяна. Може да оцелее напълно на изкуствено осветяване, по тази причина е уместно за стаи без прозорци и слънчева светлина.

Цветовете на бромелията образуват нещо сходно на чашка, в която в естествени условия се складира дъждовна вода. Така че, в случай че не се сещаме да си поливаме постоянно растенията, можем да сипваме малко и там.
 Снимка 436973

Спатифилум

Още едно доста красиво и доста издръжливо растение. Директната слънчева светлина може да повреди листата му. А честото поливане е това, от което се нуждае най-вече.
 Снимка 436975

Бамбук на щастието

Ако желаеме да разнообразим дома си с него, би трябвало да знаем, че можем да го отглеждаме както в почва, която поливаме постоянно, по този начин и непосредствено във вода.
 Снимка 436977

Папрат

Независимо кой тип изберем, би трябвало да сложим саксията на сенчесто място и да го поливаме постоянно. Това са устойчиви растения, които обаче изискват по-висока мокрота на въздуха, написа Pinterest.
 Домашните растения, насекомите и за какво да слагаме клечки в саксиите
Как да предпазим домашните цветя от вредители

Бързо, елементарно и на ниска цена

Филодендрон

Лесно се приспособява към малко слънчева светлина. Почвата би трябвало да бъде непрекъснато значима, само че не и доста мокра. Най-добре е да изчакаме почвата да изсъхне, преди да я поливаме още веднъж.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР