Цветята са едни от най-ярките декорации на нашата планета. Вероятно

...
Цветята са едни от най-ярките декорации на нашата планета. Вероятно
Коментари Харесай

Цветята ви ще се зарадват на тези методи за натурално подхранване

Цветята са едни от най-ярките украшения на нашата планета. Вероятно по тази причина хората са почнали да ги отглеждат освен в градините си, само че и вкъщи. Прекрасна е гледката на цветя, които цъфтят на перваза на прозореца. Много представители на домашната флора красят интериора, пречистват въздуха, всмукват нездравословните примеси, отделят етерични масла и дейни субстанции. Здрави, красиви и буйни цъфтящи растения мъчно могат да порастват без естествено наторяване.

Кога би трябвало да подхранвате цветята?

Необходимостта от наторяване на стайните растения се дължи основно на дребната повърхност на тяхното развиване. Дори в случай че наскоро сте засадили домашния си любим в по-просторна саксия, след няколко месеца ще се нуждаете от в допълнение наторяване. Изключение са растенията в интервала на покой: те не се нуждаят от в допълнение поддържане за известно време.

Сигналът, от който се нуждаете, с цел да започнете неотложно да се погрижите за вашите растения, включва: муден напредък, слаби стъбла, увяхнали листа, отвращение за разцвет. До това положение на растението е по-добре да не се стига. Какъв тип натурално поддържане е уместно за тази цел?

Торове за стайни растения

Утайка от кафе и чай

Следващия път, откакто изпиете чаша от ароматната напитка, не хвърляйте утайката от кафето, а я прибавете към почвата в саксията. Благодарение на тази техника почвата ще стане по-рехава и лека, киселинността ще се усили и в нея ще има повече О2. Ако засадите домати, не забравяйте да добавите гъстата наслойка в почвата, те я обожават.

Можете да употребявате и чай. Пакетчето чай в действителност разрохва почвата в саксията, като я прави лека и ефирна. Но в това време притегля мравки и мухи.

Захар

Преди поливане отмерено покрийте повърхността на почвата с 1 чаена лъжичка захар. Или разтопете 2 чаени лъжици захар в чаша вода. Подобно поддържане не би трябвало да се прави повече от един път седмично.

Захарното поддържане се харесва от всички типове фикуси. Захарта се явява причина за появяването на изгниване, бактерии и плесен, тъй че би трябвало да се въздържате от потреблението на този способ прекомерно постоянно.

Лук

Познатият и обичан лук може да се употребява сполучливо освен в готвенето. Лучените люспи, както се оказа, са доста ефикасни за растенията. Освен това инфузията от лукови обелки включва вещество, което унищожава патогенната микрофлора.

Отварата от люспи оказва помощ в битката с паяците, акарите и листните въшки. За да я извършите, би трябвало да вземете 1 литър лучени люспи и 2 литра топла вода. Варете сместа, покрита с похлупак, и я оставете да престои в продължение на 2 дни. След това течността се прецежда и е подготвена за приложимост.

Мая

От маята можете да приготвите чудесно стимулиращо растежа решение за наторяване на растения. Маята съдържа доста витамини от група B, микроелементи и хранителни субстанции, които имат удобен резултат върху растежа на цветята.

След прибавянето на квас в почвата, интензивността на микроорганизмите се усилва и стартира отделянето на въглероден диоксид. Най-лесният метод за подготвяне на тор от квас е да разтворите нормално пакетче в 5 литра топла вода. Използвайте разтвора, получен по предопределение, до момента в който не се охлади. Маята е доста обичана от мушкатото и петуниите.

Яйчени черупки

Почти всеки ден ги хвърляме в боклука, само че могат да се трансфорат в скъп тор. Яйчната черупка е богата на калций, а калцият обезврежда киселинността. Ето за какво, при използване на минерални торове, които покачват киселинността на почвата, прибавете черупки за неутрализация.

Черупката на суровите яйца би трябвало добре да се измие, изсуши и смели, а по-късно да се добави към почвата. Яйчената черупка се разлага постепенно, тъй че би трябвало да се прибавя доста спестовно. И я смелете допустимо най-внимателно.

Бананови кори

Това е просто: в кората на банана има доста калий, калций и фосфор – тъкмо това, от което се нуждаят растенията! Когато всички тези детайли се разграждат в почвата, те съвършено подхранват цветята, стимулирайки бърз напредък и разцвет.

За приготвянето на този тор, кората на банана може да бъде изсушена, изпържена, нарязана, изпечена и напоена с вода. Подхранването с нея е доста по-екологично и натурално от купените торове. То е доста обичано от розите.

Пепел

Пепелта съдържа калий, фосфор, магнезий, калций, желязо, цинк и даже сяра. И калия, и фосфора са в елементарно налична форма за растенията, което прави пепелта един от най-хубавите торове за цветя. Трябва да се означи, че тук приказваме единствено за пепелта, получена от изгарянето на растителни остатъци.

С най-голямото наличие на минерални торове е пепелта от тревисти и зърнени растения. Пепелта усъвършенства и окислява почвата, основава удобни условия за живот на почвените микроорганизми, изключително азот-фиксиращите бактерии.

За да приготвите пепелния разтвор, вземете към 100-150 грама пепел на кофа с вода. Можете да оставите тази примес за няколко дни. При потреблението на разтвора е належащо непрекъснато да го разбърквате, с цел да предадете на растенията неразтворимата наслойка, съдържаща фосфор.

Портокалови кори

За да се приготвите тор от цитрусови плодове, кората им би трябвало да се раздроби, да запълни една трета от литър буркан и да се залее с вряла вода. Оставя се да престои през целия ден. След това извадете корите и можете да полеете цветята. Пръскането с разтвор от портокалови кори също е предварителна защита против появяването на акари.

Вижте още: Съживете стайните растения благодарение на тази процедура

Вода от аквариум

Тя съдържа огромен брой субстанции, които подтикват растежа на растенията, защото е доста мека, с неутрално рН. Препоръчва се да се употребява за наторяване единствено напролет или началото на лятото – когато на растенията стартират интензивно да порастват листа и издънки.

Сега знаете, че торенето на цветята ще реши с лекост доста от проблемите със зелените любимци в саксия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР