Цветно, ярко и за пиене. Що е то? Напитка за

...
Цветно, ярко и за пиене. Що е то? Напитка за
Коментари Харесай

Dirty Shirley - коктейлът с вкус на детство

Цветно, блестящо и за пиянство. Що е то? Напитка за деца? И да, и не.
 Honey Deuce, US Open, какво свързва коктейла с тенис шампионата и по какъв начин да си го приготвим
Това ли е най-популярният коктейл

Каква е тайната на Honey Deuce

Всъщност най-точният отговор на въпроса е Dirty Shirley - коктейлът, чийто усет ни носи носталгия от детството още щом отпием първа глътка от него. Невинността му обаче е напълно привидна. Зад " маската " му на сладко сокче се крие тайната съставна част, която го прави любим на огромните. А точно - водката.

Ето, дойдохме си на думата. Нека оставим бебешките приказки настрани. Въпреки че, в случай че пропуснем водката, би ни се получил превъзходен върджин (безалкохолен) коктейл. Но въпреки всичко, последните летни дни се изплъзват от ден на ден от ръцете ни, тъй че с последни сили се държим за тях като удавник за сламка и си заслужаваме да завъртим един коктейл с водка. Преди напълно да сме останали с празни ръце и сламката да увисне във въздуха. Ако можем - сграбчваме я - ще ни би трябвало след това да си разбъркаме Dirty Shirley-то.

А с цел да си го приготвим...
 Снимка 588431

Какво ни би трябвало
50 мл водка 30 мл сок от лайм 30 мл гренадин 120 мл лимонада

Какво ги вършим

Една висока коктейлна чаша на първо време пълним с лед. След това в нея сипваме водката, сокът от лайм, гренадинът и последно по ред, само че не и по значимост - лимонадата.

Тук към този момент идва и ролята на сламката (или пък металната коктейлна лъжица, в случай че имаме такава), с която разбъркваме добре всички съставки, с цел да се смесят усетите им.
 Кралица Елизабет Втора, Dubonnet, джин и кой е обичаният ѝ коктейл
Любимият коктейл на Елизабет II

Изненадващо обикновен и с джин, естествено

И за още по-голяма приятност от коктейла, може да си го гарнираме със сладка черешка или пък свежо резенче лайм, поучава delish.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР