„Цветница не е празник на цветята или на върбата. Както

...
„Цветница не е празник на цветята или на върбата. Както
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Политиците ни не познават вярата си, четат Ленин, Сталин, Чърчил

„ Цветница не е празник на цветята или на върбата. Както изборите не са празник на бюлетините, а на резултатите. Празникът е в това, че на този ден Исус Христос влиза в Йерусалим и бива припознат от народа като избавител, който те чакат 1200 години. „ Осанна” значи „ Спаси ни!”. На този празник би трябвало да се замислим – поискахме го, получихме го и какво направихме?”, разяснява той.

„ Исус Христос идва с посланието – „ Милост желая, а не жертва”. Милостта е една част от любовта. Когато имаш обич към някого, си подготвен да направиш тази жертва. Иначе тази жертва във времето би се трансформирала в тегоба”, изясни епископът.

„ Може да бъде избавен единствено този, който плува към спасението. А не, който стои и не си помръдва пръста и не желае да промени нищо в него самия”, изяснява още епископът.

" Това не е толкоз значимо, че някой в Народното събрание избухнал, че се интересува от партията си, само че дано да мисли и за бъдещето на хората. Сега се играе прикрит покер. Картите се местят и има единствено " дай ми това, дай ми това ". От актуалните политици са идвали при мен, както майките връзват върбови клончета на главите на децата си на днешния ден. Но те не знаят признака на тези клончета. С тях се посреща Христос, споделя му се " тук сме ", разяснява свещеник Тихон.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР