Цветната ваза – един от символите на Русе, с нова

...
Цветната ваза – един от символите на Русе, с нова
Коментари Харесай

Цветната ваза – един от символите на Русе, с нова премяна

Цветната ваза – един от знаците на Русе, с нова одеждa
Един от знаците на Русе – цветната ваза в Парка на младежта ще грейне с нова одеждa до дни. От през днешния ден цветари работят по зацветяването на Вазата. За задачата ще бъдат употребявани над 35 000 килимни цветя, откакто в края на предходната седмица основата бе готова от експерти по озеленяване. Вазата атрактивен външен тип с орнаменти от разнообразни типове цветя – зелени и червени алтернантерии, тъмночервени ирезине, бели цинерарии и червено-оранжева кана, разясниха от общинското дружество „ Паркстрой “, които се грижат за визията и.
От там допълниха, че плануват цветната структура да бъде подготвена за 24 май,
само че при неподходящи метеорологични условия завършването ѝ може да бъде отсрочено до началото на другата седмица. През този месец стартира и подмяната на цветята в алеите на Парка на младежта с летни – антиринум, бегония, петуния, кана, газания, тагетес,  цинерария, алтернантерии, ирезине и други
Вазата в Парка на младежта в Русе е основана в средата на 50-те години
на предишния век. Тя е с височина 3,40 м, а в най-широката ѝ част обиколката ѝ доближава 7 м. Всяка година нейната визия е друга. През тази година се наложи цялостното изтърбушване на пръстта и слагането на нова. Освен това следва и цялостното възобновяване на поливната ѝ система, както и тази в цветните лехи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР