Цветелина Шанова е текстописец и поет, а Росен Минчев е

...
Цветелина Шанова е текстописец и поет, а Росен Минчев е
Коментари Харесай

Русенци написаха песен, посветена на всички жертви и пострадали от домашно насилие

Цветелина Шанова е текстописец и стихотворец, а Росен Минчев е композитор и аранжор, също по този начин и вокалист на група Soda A`coustic. Чрез песента си те насочат обръщение към жертвите на домашно принуждение, да се изправят и да се борят за персоналната си независимост.

Домашното принуждение има разнообразни форми на демонстрация. Може да се показва във физическо принуждение, полово и психическо малтретиране, заплашване, заплашване, включително и закани за принуждение.

Към баладата са направени фотографски фотоси, които илюстрират тематиката на плана.

Един от огромните проблеми на актуалното общество е точно домашното принуждение, изключително в изискванията на пандемия доста фамилии бяха принудени да прекарат дълго време затворени у дома и изследванията демонстрират, че има забележителен растеж на случаите на похищения, както вербални, по този начин и физически. Чрез прочувственото влияние на музика и текст, Росен и Цвети търсят ангажиране на необятен кръг публика с този проблем. Текстът е една метафора на това, че дамите прикриват с грим белезите си от своите насилници и обществото не видя, по какъв начин зад красивото лице от време на време се крие един разрушен човешки живот.

Фотосесията към песента следва тази креативна линия и съставлява художествена снимка, допълваща текста и музиката.

Песента им е осъществена посредством финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура ", по стратегия " МУЗИКАЛНИ ИНИЦИАТИВИ Модул 1: Индивидуални планове ".

Линк към песента:

https://www.youtube.com/watch?v=mvdlH6pFUPI

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР