Цветелина Нелова, която е съпруга на дългогодишния кмет на село

...
Цветелина Нелова, която е съпруга на дългогодишния кмет на село
Коментари Харесай

В Галиче: Ако Ценко Чоков не е кмет, защо да не изберат жена му

Цветелина Нелова, която е брачна половинка на дългогодишния кмет на село Галиче Ценко Чоков, има действителен късмет да върне кметския пост в ръцете на семейството. Тя ще се изправи на балотаж против претендента на ГЕРБ Страхил Стоянов, който размени мъжа ѝ в ръководството на селото.

Страхил Стоянов печели 408 гласа на първия тур, а Нелова е доста почтена конкуренция с 379 гласа. На трето място е Веселин Тушинов от Българска социалистическа партия с 186 гласа.

Самият Ценко Чоков, който е наказан на първа инстанция на четири и половина години затвор, се кандидатира за кмет на община Бяла Слатина, само че несполучливо. Там изборите се печелят Иво Цветков от ГЕРБ с 63.85% от гласовете. Все отново Чоков се показа добре, като остана на второ място с 19.24%. Трети е претендентът на Българска социалистическа партия Борислав Попов с 15.03%.

Ценко Чоков е избиран за кмет на Галиче четири пъти с поддръжката на разнообразни политически сили. През месец май т.г. той бе наказан на първа инстанция като началник на група за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради дълготрайно му задържане в ареста при започване на 2018 година бяха прекъснати и пълномощията му като кмет на врачанското село.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР