Цветът на таблетките също е фактор, който оказва влияние върху

...
Цветът на таблетките също е фактор, който оказва влияние върху
Коментари Харесай

Цветът на хапчето също може да лекува

Цветът на таблетките също е фактор, който оказва въздействие върху лекуването и неговата дълготрайност - такова ненадейно изобретение направиха учени.

Ново проучване, оповестено в вестник Nature Human Behaviour цитира резултати от проучването, които сочат, че алените таблетки подкрепят по-бързото излекуване от синиje на цвят хапчета да вземем за пример.

Изненадващото събитие се дължи на особености на човешката логика на психиката, която асоцииара съответен цвят с избран резултат.

Новото проучване удостоверява данни от предходни изследвания, съгласно които зеленото е най-подходящият цвят за медикаменти, с които се лекуват тревожни разстройства, а жълтото е най-хубавият избор при хапчетата за депресивни разстройства.

В добавка към това пациентите считат, че алените на цвят лекарствени дози и то, под формата на капсули са най-бързо настоящи. Колкото до формата, пациентите са уверени, че капсулите се оправят по-ефективно с обещано заболяване от таблетките.

Също по този начин подсъзнателно пациентите усещат подсъзнателно дали самият медицински експерт има вяра в резултативносттта на предписаната от него терапия, което оказва директно въздействие на хода на лекуването.

Например, в случай че лекарят се усмихва, до момента в който изписва обещано лекарство, то шансът пациентът също да повярва в оздравяването си е голям.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР