Цветът на прясното агнешко месо и натискането му с пръст

...
Цветът на прясното агнешко месо и натискането му с пръст
Коментари Харесай

Агнешко месо със син или червен печат - какво означава това?

Цветът на прясното агнешко месо и натискането му с пръст са двата белега, по които може доста елементарно и бързо елементарният човек да разпознае дали става дума за прясно агнешко, което не е замразявано и след това размразявано

Ако агнешкото има наследник щемпел, това е белег, че е създадено в България . Червеният щемпел значи, че е импортирано от чужбина.

Цветът на прясното агнешко месо би трябвало да е розово-червен, без никакви белези на посивяване , още по-малко пък да е почнало да става зеленикаво или кафеникаво. Не би трябвало да е почнало да потъмнява и тези характерности важат за всички елементи на агнешкото трупно месо.

Другият значим симптом дали месото е прясно може да се откри единствено с пипане – когато го натиснем с пръст и по-късно го махнем, колкото мястото по-бързо възвърне първичната си форма, толкоз по-прясно е агнешкото

Агнешкото по принцип е най-слабо употребяваното месо от българите съгласно статистиката. То се поставя на трапезата по-скоро като празничен обред, обвързван с християнската обредност, и има сезонен темперамент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР