Цветарските магазини се вкараха в крак с времето. По стара

...
Цветарските магазини се вкараха в крак с времето. По стара
Коментари Харесай

8-мартенски рекет: Купете букетче за 250 лева, или пък роза за 15

Цветарските магазини се вкараха в крайник с времето. По остаряла традиция, търговците се постараха оптимално да " обрулят " джоба на мъжете, решили да зарадват половинката с китка. Естествено, множеството купувачи през днешния ден взимаха по едно-единствено цвете, с цел да спестят някой лев, само че и цената на броя също не е за подценяване.

Любимата на множеството дами кралица на цветята - розата, е подарък-лукс. Минималната цена на атрактивното цвете е 6-7 лв., само че на такава цифра може да купите единствено растения с къса ръкохватка и не изключително пресен и богат цвят. 

Ако обаче желаете боядисано в екзотични цветове или с брокат цвете, десетачтката няма да ви стигне за численост, тъй че пригответе повече. Класическата алена роза с дълга ръкохватка, някое клонче украса и опаковано в хартия в скъпите магазини удари 15 лв.. Цветарите по този начин и не можаха да дадат разумно пояснение по какъв начин 1 стръкче може да коства толкоз.    

Иначе оцветените в красиви багри рози са примамливи за окото – има такива с по няколко цвята, с блестящи точици, напомнящи роса, изключително изисканата черна роза, която върви и по над 15 лв..

Спасителният вид – хризантемата, която по припнцип до неотдавна струваше 3-3,50 лв., в този момент ще купите за 5-6 лв. стръкчето, тъй че и това непретенциозно цвете минава в графата разкош, тъй като и за най-постния букет са нужни най-малко 3 клонки.

Лилиумът също е поскъпнал много – сега върви по над 8 лв., а по-кичестите се продават за 12-ина.

Най-хитрият трик, който употребяват цветарите, са готовите букети, които ви чакат опаковани и потопени във вазата. Там обаче са разгърнали всичките си благоприятни условия – най-скромните китки, украсени със зелено и опаковани в цветна хартия и панделки, се оферират за над 30 лв.. Обикновено в тези букети са пъхнати няколко гербера, 2-3 рози и много клончета декорация. Другият вид са ситни розички със зеленина, само че това не е най-шокиращата композиция.

Явно за тези, които доста ценят обичаната и държат да покажат, че загради за джоба им няма, готовите букети дават решение- в по-скъпите бутици се оферират за над 150 лв., като има и разновидности за 250 за най-щедрите. Китките са изискани, цветята са боядисани в ефектни багри или са от редки сортове, хартията е фина, аранжировката доста добра... И въпреки всичко букет за 250 лв. звучи много стряскащо. Но нова изненада – цветарите са подготвили късмет за снобите –има и букети за над 300 лв.. В тях ще намерите орхидея, дребни розички и доста изискан опаковки, като тези букети се водят авторски. Така че в случай че желаете самостоятелен, несравним букет за обичаната, вадете 300 лв. и купувайте.

Който е решил да се изръси, има и вид с всякакви странни растения – клонка от екзотичното цвете Амарилис коства 18 лв.. Можете да купите и орхидея, като едно клонче от розовото цвете ще ви излезе към 8-10 лв..

Най-евтин и наличен вид за всеки още веднъж са лалетата, зюмбюлите и фрезията. Те костват по към 3 лв. броя, а и са типично пролетни цветя, които основават възприятие за прохлада. Така че това е разновидността за осмомартенски подарък.

Мнозина избират да купят саксия с цветя и по този начин да избегнат скъпотията. В този вид изборът е богат – има дребни саксийки с красиви цветчета по 4 лв., има и за по над 50. Изборът е ваш.

 

 

 

 

            

 

 

  

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР