Цветанка Парпулова е медицинска сестра в Отделението по педиатрия близо

...
Цветанка Парпулова е медицинска сестра в Отделението по педиатрия близо
Коментари Харесай

Мед. сестра Цветанка Парпулова: Винаги съм искала да бъда де...

Цветанка Парпулова е здравна сестра в Отделението по педиатрия близо 41 години. Споделя, че обича специалността си и постоянно е желала да бъде детска сестра.

Започва работа в детски ясли – първо в детската градина в с. Оборище, а по-късно и в Панагюрище. През 1981 година, след няколко месеца като сестра в Отделението по вътрешни заболявания, се реалокира в Детско поделение. Тук е и през днешния ден като продължава да работи и сега, макар че е пенсионер от броени месеци. 13 години е била старша здравна сестра на Отделението по педиатрия.

За мен е наслаждение да работя с този екип, който е управителен от прелестен човек и началник – доктор Полина Узунова. Д-р Узунова от своя страна споделя, че през всичките години на взаимна работа е можела да разчита напълно на м.с. Парпулова.

Работата в отделенията по педиатрия не е изключително привлекателна за младежите, тъй като е обвързвана с голяма отговорност – по едно и също време работиш с родител и дете. Родител, който доста постоянно е съществено обезпокоен и дете, което рядко може да изясни тъкмо по какъв начин се усеща. Това е съществено предизвикателство, пред което се изправяме всеки ден и всеки от нас е и малко психолог, споделя още м.с. Парпулова. Разкрива, че безкрайната любов към малчуганите ѝ оказва помощ, а стремежът към акуратност и точност е бил постоянно в основата на работата ѝ.

Гордее се с двете си дъщери, една от които е доктор, специализиращ Педиатрия, и с трите си внучки, които са нейна неизменима наслада. Утре – 1 юни, ще ги поздрави с Деня на детето, който наложително чества и в Отделението, и у дома.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР