Цветанка Андреева, политолог:Терзиев използва политическия цинизъм, като средство за защита.Семейни

...
Цветанка Андреева, политолог:Терзиев използва политическия цинизъм, като средство за защита.Семейни
Коментари Харесай

Анализатори за дебата по Дарик: Терзиев използва политическия цинизъм като средство за защита

Цветанка Андреева, политолог:

Терзиев употребява политическия цинизъм, като средство за отбрана.
Семейни мемоари ли ще изложи Терзиев в " Дома на терора "?
Разбра се от дебата по Дарик радио, че Васил Терзиев желае да трансформира остарялата постройката на Министерство на вътрешните работи на Лъвов мост в музей. 
Това толкоз нервира, че човек престава да слуша за тангентата, шосето и плочките!
Вместо да тушира тематиката за Държавна сигурност, Терзиев всякога я съживява по неуместен метод! Сега пък ще прави музей на жертвите!!!
Споменатата от него постройка е желана за музей за закононарушенията на комунизма. В тази мракобесна постройка службите и милицията на комунистическа република, в която роднините на Терзиев са били първенци, са изтезавали и убивали хора, оказващи опозиция на аления режим. 
Софиянци назоваваме постройката " Дом на терора " /по филма/. Вероятно Терзиев ще даде материали за експозиция " Държавна сигурност -Терзиеви ".
Политическият цинизъм не е оръжие за отбрана. Там където са изтезавани жертвите, богатите наследници на палачите им не би трябвало да пристъпват - нито вербално, нито физически.

Асен Генов, блогър:

Визията на Терзиев и Хекимян за сигурността в София е притеснителна.
Повече камери, повече полиция, повече пари за СДП. 
Уважаеми претенденти, тази София я познаваме от преди 1984 или 1978. Това е София на Народната република. София на режима на Българска комунистическа партия и Държавна сигурност.
И тогава имаше камери - не малко! И тогава имаше доста милиция. Имаше и пари за Народната Милиция.
Двамата по своему би трябвало да имат ясно схващане за цената на свободата и персоналната цялост. Единият - като човек на технологиите. Другият - като публицист.
Не разбирам за какво се наддаваха с тезите си в духа на нездравословното схващане " който няма какво да крие, няма от какво да се тормози... "

 

От Фактор. бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР