Цветана Пиронкова прояви невероятна воля за победа и се наложи

...
Цветана Пиронкова прояви невероятна воля за победа и се наложи
Коментари Харесай

Пиронкова тръгна с трудна победа в Маями

Цветана Пиронкова прояви невероятна воля за победа и се наложи над представителката на домакините Кейти Макнали в първия кръг от квалификациите на шампионата в Маями със 7:6(0), 7:6(4). Двубоят мина през доста премеждия и продължи тъкмо 2 часа. Турнирът е от най-високата категория WTA 1000 при дамите.

Пиронкова започва със сервис, само че съперничката ѝ съумя да повече с 40:15, с отлична игра Цвети изравни до 40:40, последва преимущество за Макнали, само че още веднъж се стигна до тъждество. Все отново при следващата си опция за пробив, Макнали поведе. Във втория гейм на първия сет, Макнали затвърди пробива си и поведе с 2:0, без значение от това, че в един миг Цвети имаше преимущество. В третия гейм Пиронкова съумя да вземе подаването си и да понижи резултата до 1:2.

Последва пробив в интерес на българката и резултатът беше подравнен до 2:2. След извоюван сервис и нов пробив Пиронкова поведе с 4:2 и като че ли наклони везните в своя изгода в този първи сет. С експресен гейм резултатът набъбна до 5:2 за Пиронкова. След пет следващи гейма за българската, Макнали все сервиса си в 8-ия гейм и понижи изоставането си до 3:5. Последва пробив в интерес на американката, която се върна в дуела и понижи изоставането си до 4:5. В 10-ия гейм Пиронкова поведе с 40:30 при сервис на американката, само че позволи да бъде обърната и след третия си следващ гейм Макнали изравни резултата до 5:5 в първия сет.

Американката още веднъж проби сервиса на Пиронкова в 11-ия гейм и поведе с 6:5. Пиронкова върна пробива и изравни, с цел да вкара мача в тайбрек. В него тя беше безапелационна и завоюва със 7:0, с цел да вземе и първия сет.

Във втория сет Макнали поведе с 1:0 при собствен сервис. В идващите два гейма двете взеха подаванията си и резултатът стана 2:1 за американката. Сетът продължи без пробиви - 3:2 за Макнали, с цел да се стигне и до първия пробив в интерес на американката, която поведе с 4:2. Въпреки опитите на Пиронкова да затрудни съперничката в седмия гейм, Макнали затвърди пробива и поведе съществено с 5:2. В осмия гейм българската завоюва и понижи резултата до 3:5. В основен миг за сета българката проби съперничката си и понижи изоставането си до 4:5. В 10-ия гейм небрежно пловдивчанката завоюва и изравни резултата до 5:5.

Макнали взе подаването си в 11-ия гейм, а в 12-ия пропусна два сетбола, откакто Пиронкова изоставаше с 15:40, само че се събра и завоюва, с цел да изравни до 6:6 и нов тайбрек. В него българската завоюва със 7:4 и завоюва сета и мача.

Във втория кръг от пресявките Пиронкова ще играе с победителката от дуела Мартина Тревисан (Италия) - Олга Говорцова (Беларус).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР