Цветана Пиронкова продължава с удивителното си представяне на US Open,

...
Цветана Пиронкова продължава с удивителното си представяне на US Open,
Коментари Харесай

Пиронкова: Изобщо не си представях, че ще се върна в тура

Цветана Пиронкова продължава с удивителното си показване на US Open, където прави повече от сполучливо завръщане в професионалния тенис, освен това след тригодишно неявяване. Пловдивчанката е една от трите майки, които доближиха до осминафиналите, като другите две са Серина Уилямс и Виктория Азаренка. След като преди този момент изхвърли от шампионата някогашната №1 в света Гарбине Мугуруса, нощес Цвети съкруши с безапелационния резултат 6:4, 6:1 поставената под №18 в схемата хърватка Донна Векич.

" Чувството да си на осминафинал на шампионат от " Големия шлем " е безусловно прелестно, сигурно. Бих споделила, че мачът беше сложен, макар че от резултата това не си проличава толкоз. Първият сет беше доста оспорван, изключително при 4:4, две-три точки го взеха решение. Много съм удовлетворена, че устоях, с цел да взема първия сет, а във втория също имаше няколко значими момента, аз продължих да бъда настойчива и това ми се отплати.

Чувството е ужасно, необикновено. Разбира се, ненадейно, само че съм супер щастлива. Как се усеща тялото ми след три следващи мача в три следващи седмици? Не доста добре, в случай че би трябвало да съм почтена. Имах някои болки тук и там, които се усилиха след последния мач, само че хората, които дават отговор за възобновяване на играчите тук са страхотни, както на всички шампионати от WTA. Физиотерапевтите и масажистите на WTA са невероятни и ми оказват помощ доста с всичко. Опитвам се да приготвя тялото си по най-хубавия вероятен метод с доста разтривки, имам един ден за отмора и се надявам да съм подготвена за идващия ми мач ", сподели по време на конференцията си след успеха против Векич Пиронкова.

" Около година и половина, откакто станах майка, въобще не си представях, че ще се върна в тура. Бях щастлива и желаех да изживея момента и всичко, обвързвано с този нов и трогателен интервал от моя живот. Но последователно започнах да мисля за тенис от ден на ден и повече. После пред мен се откри и опцията със предпазения ранкинг. Това ти дава спомагателна мотивация, тъй като не започваш от нулата. Както виждаме, първият ми шампионат в действителност е главната скица на US Open. Това е голяма опция и в един миг си споделих, че не желая да я пропущам. Казах си, че би трябвало да стартира да упражнявам, да се опитам да направя всичко по силите си да се приготвя. Исках да се любувам на тениса, въпреки всичко това е на първо място игра - забавна и вълнуваща. Игра, която ти дава опция да се забавляваш и това се пробвам да върша.

" Сега настройката ми е друга. Бидейки три години отвън тура, изпитах доста нови неща в моя живот. Разбира се, най-голямото нещо е, че съм майка. Фокусирана съм най-много върху сина ми и фамилията ми. Тенисът не е всичко в живота. Това е игра, на която би трябвало да се любувам ", продължи Цвети.

Пиронкова показа още, че си приказва за съчетаването на майчинство и тенис кариера с украинката Катерина Бондаренко, която е нейна добра другарка и също пробва завръщане в тура, като към този момент има две деца.

Що се отнася до последваща ѝ съперничка - Ализе Корне, Цвети дефинира французойката като " необикновен състезател " и " огромен войник ".

Колкото до ключа за сполучливото ѝ показване в Ню Йорк, пловдивчанката показа: " Предполагам, че просто не мисля доста за това. Просто си съблюдавам рутинните неща. След мач върша всичко, което ми е нужно - възобновяване, разтривки, хубаво хранене, прекрасен сън. Имам си и малко мое местенце в стаята ми, където просто се излежавам, виждам ТВ стратегии, чета книги и просто релаксирам. Нещо като мой личен " мехур " и това ми оказва помощ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР