Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Франция

...
Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

Пиронкова отпадна от Ролан Гарос след тежка битка |

Цветана Пиронкова завърши присъединяване си на Откритото състезание на Франция – „ Ролан Гарос “ в третия кръг. Тя отстъпи с 1:2 сета пред чехкинята Барбора Крейчикова, в обособените елементи 7:5, 4:6, 3:6. Началото на мача се забави с повече от два часа, поради дъжда и се игра на мокър корт.

В първия сет Крейчикова съумя да пробие в петия гейм и поведе в резултата. Секунди по-късно задатъкът на чехкинята беше премахнат. При 5:5, Пиронкова изоставаше с 15:40, като пред Крейчикова се откри отличен късмет да пробие и да сервира за сета. Пиронкова съумя да вземе идващите 4 разигравания, с което запази подаването си. Сервирайки за тайбрек, Крейчикова позволи да бъде пробита и първата част отиде на сметката на Цвети след тъкмо един час игра.

В началото на втората част още веднъж Крейчикова първа проби, като този път съумя да затвърди и поведе с 3:1 гейма. В деветия гейм и сервис на Цвети, Крейчикова стигна до сетбол, само че с отлични комбинации българката съумя да вземе подаването си да понижи за 4:5. Сервирайки за сета чехкинята не трепна и вкара мача в съдбоносен трети сет.

Историята се повтори и още веднъж Крейчикова първа проби, този път още на старта на сета. За страдание, до края на срещата Цвети не съумя да върне пробива.

В четвъртия кръг на шампионата Крейчикова ще играе с аржентинката Надя Подороска, която завоюва с 6:3, 6:2 против словачката Анна Каролина Шмиедлова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР