Цветана Манева е сред най-богатите в бранша, узна HotArena.Докато много

...
Цветана Манева е сред най-богатите в бранша, узна HotArena.Докато много
Коментари Харесай

Цветана Манева със 700 лева пенсия и 3 бона заплата

Цветана Манева е измежду най-богатите в сектора, разбра HotArena.

Докато доста от сътрудниците й броят стотинките, с цел да си платят сметките, Манева живее като кралица. От февруари насам 77-годишната театрална и киноветеранка прибира пенсия за заслуги в размер на 700 лв.. Възнаграждението е пожизнено и се дава на изявени създатели, по предложение на Министерството на културата. Това обаче напълно не е единственият приход на актрисата. Междувременно тя получава и заплата от Нов български университет, където е учител. 

Цветана се води почетен професор в частния ВУЗ и взема по 3 хиляди лв. месечно. Там тя води лекции по актьорско майсторство на студентите в бакалавърска степен. Макар да е учител, Манева не е завършила с дейната си кариера. Тя към момента играе в Театър 199. От 1991 година, към този момент 20 лета, актрисата е на свободна пракитка и не се води на щат в нито един огромен спектакъл. Цветана има свободата да сортира уговорките си, само че все пак скоро не сме я виждали на дребния екран. 

Последните й две функции бяха в " Под прикрите ", където игра майката на Иво Андонов, както и в " Скъпи наследници ", където бе баба Злата. Манева не приема участия в тв реклами, защото няма усложнения с парите. След абсурда с появяването й във видеоклип на краля на чалгата Азис, актрисата имала обеца на ухото и отклонявала всевъзможни оферти от сходен вид, които може да повлияят зле на репутацията й. 

В същото време нейната единствена щерка Надежда се бори за хляба си в Австрия. Там тя се грижи за заболели възрастни хора и припечелва в допълнение като рехабилитатор, написа Ретро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР