Цветан Видински е роден на 12.11.1978 година в Дупница. Първи

...
Цветан Видински е роден на 12.11.1978 година в Дупница. Първи
Коментари Харесай

Президентът на Марек: Клубът в момента просто живурка

Цветан Видински е роден на 12.11.1978 година в Дупница. Първи стъпки във футбола прави в тима на Марек, стигайки до мъжкия отбор, по-късно е в съставите на Миньор Перник, Струмска популярност Радомир, Вихрен Сандански и Рилски състезател (Самоков).

На 28-годишна възраст приключва наложително дейна спортна активност поради осъществени осем интервенции на двете колене. Започва треньорска работа в ДЮШ на Марек Пирин Благоевград, помощник-треньор на мъжкия тим на Миньор (Бобов дол) на тогавашния ментор Валентин Лазаров.

От 2007 година е към този момент в Дупница като до 2019-та е треньор на мъжкия тим на Марек. В момента е определен за президент на футболния клуб. Има приключено висше икономическо обучение, компетентност „ финанси “.

Собственик на компания, занимаваща се с превоз, търговия и публично хранене. Притежава лиценз Б, даващ право за треньорска активност. Човекът – футбол, прочут в Дупница - Цветан Видински, се съгласи да даде обстойно изявление за viaranews за цялостната си активност досега, работейки на разнообразни фронтове като не пропусна да отговори и на въпроси, мощно интересуващи спортната общност.

- Как успяваш да съвместяваш бизнеса и спорта?
- Това при мен не е от през вчерашния ден, тъй че върша всичко допустимо да разпределя времето си по подобен метод, че едното да не пречи на другото.

- Това значи ли, че поддържаш връзка с треньори и футболисти, разпуснати поради изключителното състояние в страната?
- Всичко вършим по телефона. Имам доверие и на треньори, и на футболисти, разгадавам на тяхното схващане. Известно е, че в домашни условия се поддържа единствено някакво физическо положение. Всичко ще стане ясно като се забележим на футболния терен.

- Ти си умел футболен експерт. Би ли разкрил своите оферти към това дали да продължи шампионата и по какъв метод?
- Ако не се влезе на терена след 14 май, по-добре да се разхлабен още веднъж футболистите. Няма потребност от жертви като натоварим момчетата в сбит цикъл сряда-събота. С две думи - това ще е ликвидиране за футболистите. В нашия клуб, заради липса на финансови средства, няма възобновяване, пазаруване на лекарства и други. Но дано изчакаме последното предписание, нека не е по-късно от 13 май.

- Би ли споделил нещо по въпроса към заплащането при вас?
- За нашите футболисти пари по време на отсъствието няма да има. Ние сме един от клубовете с минимален бюджет. От месец юли 2019 година до в този момент сме изразходвали общо 80 хиляди лв. за прехрана на целия клуб. Общата бройка в клуба е 32 души, в това число президент, треньори при мъжете и ДЮШ, хазаин, служащи по поддръжка на терените. За цялата година -12 календарни месеца - от общината са отпуснати общо 120 хиляди лв..

- Това значи ли, че тимът на Марек няма да играе повече в професионалния футбол?
- Докато не се появи финансово постоянен спонсор и мощни локални футболисти, при привличане единствено на 3-4 класни футболисти извън, не виждам по какъв начин можем да влезем във Втора лига. В момента Марек живурка.

- Как, съгласно теб, би трябвало да се дефинира първенеца на Югозападната Трета лига?
- Нашата група е най-силна и най-тежка, тъй като има много равностойни тимове и с разнообразни финансови благоприятни условия. Според мен, дано първо се види по какъв начин ще потръгне Първа лига. Някои тимове от Втора лига обявиха, че няма да могат да продължат присъединяване си в шампионата заради финансови проблеми и освен това състояние е допустимо да се озоват в аматьорската Трета лига. Очаква се отричане и от Трета лига, а освен това състояние в нашата група да се озоват тимове, които имат искания за присъединяване в нея - да вземем за пример Пирин Гоце Делчев, Велбъжд Кюстендил и тимът от Брацигово. Колкото за определянето на първенеца на групата – най-малкото, което би трябвало да се направи, е да се изиграе мач бараж сред тимовете на Миньор Перник, които са с точка повече, само че и с мач повече от Септември Симитли. В този мач към този момент може да проличи кой е тимът, който заслужава от идващото състезание да играе във Втора професионална лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР