Цветан Цветанов подава оставка като председател на парламентарната група на

...
Цветан Цветанов подава оставка като председател на парламентарната група на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ. Напуска парламента


Цветан Цветанов подава оставка като ръководител на парламентарната група на ГЕРБ и като народен представител в 44-то Народно заседание. Припомняме, че през днешния ден по обяд той се прибра от посещаване в Щатите и се насочи непосредствено при премиера Борисов, с цел да заяви за решението си.

Цветанов остава зам.-председател на партия ГЕРБ и началник на предизборния щаб.

"Искам да споделя решението, което съм взел преди няколко дни и през днешния ден официализирах пред премиера Бойко Борисов. Благодаря на тези, които се постараха да бъдат справедливи. Благодаря и на тези, които показаха доста операции, евентуално по този начин са го почувствали.

Ще кажа, че всичко, което съм направил е било законно и напълно в публичния интерес. Всичките ми връзки и дейности постоянно са били през съзнателния ми живот изцяло законни ", съобщи Цветанов.

Той отхвърли да е изпращал писмо до инициативния комитет през 2018 година на вътрешната комисия. След това прочете получателите му и посочи, че въпросното писмо е изпратено до премиера, президента, основния прокурор, ръководителя на Народното събрание и още доста институции, като посочи, че ще прочете цялото писмо, с цел да няма спекулации.

"Този сигнал е импортиран на 25.05.2018 година от вътрешната комисия ", съобщи още Цветанов. Той посочи, че като ръководител на вътрешната комисия е спазил нормите и е изпратил сигнала, получен от комисията до всички институции, какъвто е редът.

"Ако бяхте си създали труда да ревизирате какво съм изпратил, нямаше да се стигне до тези заблуждения на обществеността. Обвиненията, че има лобизъм, обвързван с "Артекс ", също са спекулации и в случай че сме справедливи ще забележим, че Закон за устройство на територията няма нищо общо с една съответна компания. Когато има такива операции, се основава напрежение и в тази ситуация жертвата бях аз ", сподели Цветанов.

"Работя от 2001 година с премиера Борисов и през всичкото това време ние сме спазвали закона. ПРез 2005 година бях помолен от Борисов да напусна системата на Министерство на вътрешните работи и тръгнахме по този политически път за присъединяване в изборите за общинския съвет в София. Винаги съм се управлявал от законността и по-късно, когато създадохме ГЕРБ, трябваше да решим кой да управлява партията. Тогава аз поех това, тъй като той беше кмет на София. Тогава аз поех отговорността да създадем водоравен принцип на действие на партията. Това стана факт и съм го правил с упоритостта да покажем новия модел на ръководство, който да даде забележими резулатати. Включително за Европейски Съюз, които да виждат тази бистрота и че парите от Европа доближават до жителите.

От 2001 година до 2017 година политическа партия ГЕРБ е получавала поддръжка от българските жители. Смятате ли, че за нас постовете имат значение? Ние имаме поддръжката на хората и по тази причина по никакъв метод в никакъв случай не съм възнамерявал да върша нещо, което да не кореспондира с волята на нашия политически водач. ", сподели Цветанов и благодари на всички, които са го подкрепили и са споделили, че твърдо са зад него.

"Няма от каква да се срамя. Единственото, което съм направил е да огранича опцията да излизат заявления в поддръжка, тъй като не би трябвало да се приказва, че има някакво даже минимално разделяне в ГЕРБ.

ГЕРБ е идея за мен, за нашия водач, както и за всички наши членове, симпатизанти и гласоподаватели ", сподели Цветанов.

"Взел съм решение за оставката, която се чака от няколко дни, което решение е допустимо най-хубаво, с цел да успокои това напрежение. Аз съм фамилен човек и изповядвал фамилните полезности. Затова знам, че когато вземеш вярното решение. Моля ви да спрем с тези спекулации. Няма драма от това, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ ще напусне Народното събрание ", сподели Цветанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР