Цвета Таскова – младата жена, която блъсна автобус на АМ

...
Цвета Таскова – младата жена, която блъсна автобус на АМ
Коментари Харесай

Жената, която блъсна автобус на АМ Тракия, не помни детайли от катастрофата

Цвета Таскова – младата жена, която блъсна рейс на Автомагистрала " Тракия " и той се прекатурна, като починаха шестима души, е работила в Пампорово и се е прибирала към дома си в Плевен.
Разказът на Цвета е следният – почнала изпреварване при скорост 110 км./ч, само че " усетила неустановеност в автомобила ". Той се отклонил, а Таскова не е съумяла да овладее колата и се е блъснала в автобуса. Това описа юристът на младата жена – Георги Динев. Той акцентира, че клиентката му още не може да каже детайлно да опише всичко и дали е блъснала гумата на рейса. По описа на Таскова имало и " окачане " сред транспортните средства. Припомняме, че незабавно след злополуката се появи непотвърдени данни, че Таскова чула свирене при опита за изпреварване, като в обществените мрежи се появиха изказвания, че на мястото на злополуката има нова маркировка, която издава висок звук при секване с по-висока скорост.
Адвокатът категорично посочи, че още не са подготвени всички експертизи, с цел да се откри случилото се. Той призна и, че преди 2 години Таскова е хваната с 0,9 промила алкохол в кръвта, което ѝ е донесло административно наказване . В свидетелството за съдимост такова нарушаване не се отразява.
По закон, плануваното наказване за такава злополука и по обвиняване " породена гибел по несъобразителност ", каквото има Таскова, е от 5 до 25 години затвор . А юрист Динев изрази оскърбление, че имало доста неистини по адрес на клиентката му – че не съжалява, че ще се укрие от правораздаването. Родителите бяха потресени, сподели юристът, който посочи, че татко ѝ е авиатор, а майка ѝ – доктор.
Разказ на свидетел
Същевременно една от оживелите пътнички в рейса – Надежда, споделя детайлности от злополуката. Тя споделя, че водачът бил нервозен през цялото време на курса, повтарял, че бърза – поради пасажери, които трябвало да летят от Летище София, и не спрял на отмора. Освен това бил говорел по телефона, а след злополуката моторът продължавал да работи.
Надежда споделя, че имало доста положителни хора, които спрели, опитвали да избутат рейса " с голи ръце ", предложили помощ на всички потърпевши. Тя споделя, че не е очаквала да има такова отношение от толкоз доста хора, откакто е имало и мнозина, които единствено снимали.
Ако тя (бел. ред. – Цвета Таскова) не ни беше блъснала, нямаше да катастрофираме. Ако той беше по-внимателен, нямаше да се обърнем, е заключението на Надежда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР