Цунами от заразени с ковид ще блокира здравните системи на

...
Цунами от заразени с ковид ще блокира здравните системи на
Коментари Харесай

СЗО: Бум от заразени с COVID-19 ще блокира здравните системи по света

" Цунами " от инфектирани с коронавирус ще блокира здравните системи на страните по света.

Заведенията за хранене, кафенета и нощни клубове в Гърция от през днешния ден ще работят до среднощ, без музика, без правостоящи и до шестима души на маса. В новогодишната нощ работното време е до 2:00 часа през нощта.

" За нас в ресторантьорския бранш това е злополука - това е основната дума. От друга страна обаче е здравната обстановка. Не мога да кажа, че желая да работя до момента в който хората умират ", разяснява Христос Коцис, притежател на кафене.

В Гърция се лимитира и броят на феновете на спортни мачове до 10 % от потенциала на оборудването. До 50 % от чиновниците в държавния и частния бранш ще работят от къщи.

В огромна верига хипермаркети във Франция към този момент се продават комплекти проби за коронавирус. Продажбата им върви добре.

Френската столица връща носенето на маски навън поради растеж на инфектираните с Омикрон. Нарушителите ще заплащат санкция от 135 евро.

Кипър също стегна ограниченията поради рекорден брой инфектирани за денонощие от началото на пандемията - 3002. От през днешния ден за вход в клубове и нощни заведения, както и за наличие на сватби и кръщенета се изискват с изключение на документ и бърз тест. Освободени са имунизираните с бустерна доза. Танците в заведенията са неразрешени, а клиентите би трябвало да са седнали. Маските са наложителни на всички места.

Испания редуцира наложителния интервал на карантина на хора, които са дали позитивен резултат за COVID-19 от 10 на 7 дни. Изключение ще вършат тези, които демонстрират признаци на инфекцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР