ЦСКА завърши 0:0 при гостуването си срещу Македония Гьорче Петров

...
ЦСКА завърши 0:0 при гостуването си срещу Македония Гьорче Петров
Коментари Харесай

10 македонци спряха ЦСКА на старта в Европа

ЦСКА приключи 0:0 при гостуването си против Македония Гьорче Петров в първа среща от втория квалификационен кръг в шампионата Лига на конференциите. При извънредно топло време от над 35 градуса и при засилени ограничения за сигурност на подготвителната база на македонската футболна федерация, играта беше равностойна през първата част. " Червените " опитваха да атакуват последователно, до момента в който футболистите на домакините разчитаха най-вече на дълги подавания.

В 18-ата минута Тибо Вион центрира от ъглов удар и Мено Кох не съумя да я насочи с глава към вратата, а по-късно отбраната на Македония Гьорче Петров почисти току пред погледа на Дюкенс Назон, който направи формален дебют за ЦСКА. В 30-ата минута Вион отново прати топката в наказателното поле от директен свободен удар, само че ударът с глава Маурисио Гарсес не откри задачата. Пет минути по-късно Есмин Личина не уцели вратата, откакто засече с глава центриране от фаул. В спомагателното отрано на първата част Матеус Ламос извърши нарушаване против Енес Махмутович и получи втори жълт и надлежно червен картон, оставяйки домакините в понижен състав.

През втората част се очакваше по-сериозен напън от страна на ЦСКА, само че възпитаниците на Саша Илич не съумяха да основат съществени положения пред вратата на Македония. Включването в игра на Калоян Кръстев, Радослав Живков, Лазар Туфегджич, Асен Дончев и Амос Юга не докара до упования резултат. Попадение за домакините беше анулирано поради нарушаване в офанзива още в първите минути на полувремето. В 53-ата минута Стевковски избави вратата си от попадение след опит за гол на Туфегджич. Четвърт час по-късно обаче се стигна до страховит късмет за Македония. Защитата на българския тим не съумя да почисти топката и капитанът на домакините Ермедим Адем стреля от към 20 метра, то кълбото излезе в навън. В заключителната част от дуела играта, а ЦСКА не успяваше да основава съществени голови положения. В 87-ата минута Асен Дончев и Калоян Кръстев надскочи отбраната на домакините, само че стреля неопределено с глава. В третата минута на добавеното време Кръстев още веднъж опита да се разпише, само че се получи отново към Радослав Живков, който от напълно близо не съумя да прати топката в мрежата. Ударът от фаул на Филип Мишевски над вратата беляза края на дуела. Срещата-реванш е в София след една седмица.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР