ЦСКА затвърди отличната си форма в Първа лига с разгром

...
ЦСКА затвърди отличната си форма в Първа лига с разгром
Коментари Харесай

ЦСКА прегази "Берое" за петата си поредна победата

ЦСКА затвърди отличната си форма в Първа лига с погром 3:0 над " Берое " като посетител. Червените реализираха петата си поредна победа в шампионата, като след провалянето от " Лудогорец " във втория кръг показват удивително показване.

В последните си пет мача отборът на Стамен Белчев е отбелязал 20 гола и е позволил четири в мрежата си.

" Берое " позволи първа загуба за сезона, само че отборът на Александър Томаш остава без триумф вкъщи, като и двете победи този сезон пристигнаха при гостувания.

Срещата в Стара Загора стартира чудесно, като Кохей Като си означи автогол в 27-ата минута, а след почивката точни бяха Каранга и Бодуров.

Както и при предходното си домакинство против " Ботев ", " Берое " стартира доста интензивно. Тимът от Стара Загора наложи ранен домашен напън, а още в 30-ата секунда Мартин Камбуров се озова в прелестна позиция и стрел по диагонала, само че ударът му беше уловен от Черниаускас.

Червените не се стъписаха от интензивността на домакините в началните минути и бързо дадоха отговор с рисков удар на Рубен Пинто, който мина настрана от задачата. Гостите от София заложиха на доста интензивност по крилата, като Манолев и Кулма непрекъснато се стремяха да тормозят защитата на " Берое ".

Съставът на Александър Томаш подходи малко наивно хвърляйки се лудешки в офанзива и на няколко пъти се оголи рисково в отбрана. При първата опция Каранга изскочи зад защитата, само че вратарят Перниш излезе и мазета, само че при втората ЦСКА се възползва и наказа домакините.

В 27-ата минута Кулма центрира остро топката към точката на дузпата, а в опита си да я почисти Кохей Като изненада вратаря си Перниш – 0:1.

До края на първата част " Берое " разумно беше по-активен, само че нямаше толова чисти положения пред вратата на гостите. Домакините от Стара Загора държаха повече топката, само че дейностите им се свеждаха единствено до изсипани топки в наказателното поле.

Най-добрата опция беше в самия завършек на полувремето, когато Педро Еуженио стреля от воле, само че вратарят на алените се намеси и мазета.

През втората част картината не се промени по никакъв метод, като ЦСКА се прегрупира в личната си половина и търпеливо изчакваше възможностите си. А опцията за алените не закъсня, като в 57-ата минута Фернандо Каранга удвои задатъка на гостите.

Бразилецът получи доста прекрасен пас от Николай Бодуров, овладя на гърди и незабавно насочи топката в мрежата на Душан Перниш.

Второто попадение шокира домакините, а треньорът Александър Томаш опита да промени нещо, с две бързи смени. Докато измененията окажат някакво въздействие в играта на " Берое ", ЦСКА към този момент водеше с 3:0.

В 67-ата минута Каранга и Бодуров размениха функциите си, а централният бранител означи красиво попадение. Отбраната на гостите не се изтегли в точния момент при един корнер и с мощен удар от въздуха опитният бранител вкара.

Камбуров, който имаше опция в самото начало остана единствено с нея. Таранът остана неосезаем на терена и нито се движеше, нито застрашаваше с нещо защитата на гостите.

На Черниаускас му се наложи да се намесва едвам в заключителните 10 минути, когато Карачанаков стреля рисково, само че литовският пазач внимаваше и мазета в корнер.

С добавените три точки ЦСКА към този момент има 16 в актива си и най-малко краткотрайно оглави класирането, преди утрешните мачове на " Черно море " - " Септември " и " Лудогорец " - " Пирин ".

Съставите
" Берое ": Перниш, Желев, Виданов, Динков, Леони, Райнов (к), Като (54 Негрут), Еуженио, Б. Цонев (60 Фиртулеску), Карачанаков, М. Камбуров
Треньор: Александър Томаш

ЦСКА: Черниаускас, Дюлгеров, Чорбаджийски (к), Бодуров, Недялков, Малинов, Пинто, Манолев (84 Десподов), Тиаго, Кулма (60 Меркадо), Каранга (88 Кубемба)
Треньор: Стамен Белчев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР