ЦСКА записа рутинна победа над Славия с 2:0 в мач

...
ЦСКА записа рутинна победа над Славия с 2:0 в мач
Коментари Харесай

ЦСКА записа рутинна победа над Славия преди вечното дерби

ЦСКА записа рутинна победа над Славия с 2:0 в мач от десетия кръг на Първа лига, игран на стадион „ Българска войска “.

Точни за алените бяха Маурисио Гарсес (55′) и Менно Кох (58′).

През първото полувреме армейците имаха териториален превес на терена, като владееха повече топката и нападнаха, само че до чисти голови положения по този начин и не се стигна. В 21-ата минута Тибо Вион центрира отдясно в наказателното поле, само че Гарсес, не съумя да се пребори за топката, тъй като защитник на „ белите “ се намеси уверено и предотврати заплахата. В идващите минути ЦСКА приложи домашен напън, само че отбраната на Славия се справяше добре. След още 20 игрови минути Шопов изведе Бамба на добра  позиция, само че още веднъж бранител в бяло се оказа по-бърз и мазета в тъч. В 43-ата минута  Маурисио Гарсес стреля по диагонала в очертанията на вратата, само че изстрелът му не затрудни Светослав Вуцов, който улови кълбото. По този метод двата състава се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

На полувремето Саша Илич пусна в игра Менно Кох, който размени Енес Махмутович. През втората част алените излязоха мобилизирани и подготвени да завоюват дуела с мисъл за офанзива от първата минута. В 55-ата минута Бамба преодоля няколко противникови футболисти и шутира. Вуцов мазета, само че страховит удар на Гарсес при добавката не остави никакъв късмет на Вуцов и резултатът бе открит – 1:0. Веднага по-късно, в 58-ата минута, ЦСКА нанесе втори пагубен удар посредством Мено Кох, който простреля противниковия пазач с глава, засичайки центриране от корнер. До края на срещата треньорите на двата тима направиха редица промени в съставите си, само че алените решително направляваха събитията на терена и изцяло справедливо в последна сметка се поздравиха с рутинна победа над Славия с 2:0. С добавените нови три точки на сметката си армейците оглавиха краткотрайното класиране в Първа лига с актив от 22 пункта.

Следващият мач на ЦСКА е на 18 септември (неделя), когато отборът ни се изправя против Левски. Вечното дерби на българския футбол ще се играе на Националния стадион „ Васил Левски “ и е с начален час 16:45 часа.

Стартов състав: 1. Густаво Бусато (в), 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матай (к), 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга, 8. Станислав Шопов, 11. Лазар Туфегджич, 27. Маурисио Гарсес, 30. Дауда Бамба.

Резерви: 25. Димитър Евтимов (в), 4. Менно Кох, 6. Брадли де Нойер,  16. Асен Дончев, 7. Джонатан Линдсет, 28. Браян Морено, 9. Дюкенс Назон.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР