ЦСКА загуби от Рома с 1:3 в последния си мач

...
ЦСКА загуби от Рома с 1:3 в последния си мач
Коментари Харесай

ЦСКА приключи европейското си участие с достойна загуба от "Рома"

ЦСКА загуби от " Рома " с 1:3 в последния си мач в групите на Лигата на конференциите. Пред към 4 хиляди души на Националния стадион " Васил Левски " алените бяха тотално надиграни от италианския състав в огромна част от срещата, само че в края се възползваха от разпределяне на противника си.

" Рома " поведе с 3:0 с два гола на Тами Ейбрахам в 15-ата и 53-ата минута, а един път се разписа Борха Майорал в 34-ата. За ЦСКА точни бяха запасите Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут.

Загубата е четвърта поредна за ЦСКА в Лигата на конференциите. Червените приключват европейското си присъединяване с една точка в група С, извоювана в семейството на " Бодьо " през септември. Тимът на Стойчо Младенов е с голова разлика 3:13.

Победата разреши на " Рома " да приключи като водач в групата. В другата среща " Бодьо " и " Зоря " (Луганск) направиха 1:1, с което норвежците остават на второто място.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов заложи на по-прибрана скица на игра, с повече футболисти в средата на терена. С доста малко изключения той пусна титулярния си състав. За сметка на това Жозе Моуриньо даде късмет на някои футболисти, които играят по-рядко за " Рома ".

В началото алените пробваха да не оставят празни пространства на противника си, а в офанзива търсеха Жорди Кайседо и Георги Йомов с дълги подавания.

Стратегията на ЦСКА проработи единствено 15 минути преди отбраната в алено да се пропука. Рик Карсдорп центрира остро отдясно и Ейбрахам засече в мрежата. Въпреки претенциите на ЦСКА в обстановката се сътвори усещане, че нападателят на " Рома " е на една линия с защитник на алените.

През първата част сътвори единствено едно състояние. В 19-ата минута Кайседо стреля след центриране на Йоан Баи, само че прекомерно едва и не затрудни вратаря на гостите.

 ЦСКА завърши европейското си присъединяване с почтена загуба от
© LAP.BG

В 34-ата минута " Рома " вкара втори гол. Майорал засече центриране на левия халф-бек Матиас Виня, пращайки топката с пета към вратата. Стражът на ЦСКА Бусато не съумя да реагира в обстановката.

След почивката динамичността спадна и срещата вървеше в доста по-ниско движение. ЦСКА държеше повече топката, само че това не водеше до някакви рискове пред вратата на " Рома ". Интригата дефинитивно завърши в 53-ата минута, когато Ейбрахам се разписа за повторно.

Английският нападател овладя топката в наказателното поле, финтира двама бранители в алено и се разписа с прекрасен удар.

В заключителните 15 минути алените се възползваха от разпределяне на гостите. Хамза Чатакович се разписа в 75-ата минута с прекрасен удар от въздуха. В третата минута на добавеното време прецизен беше и Яник Вилдсхут.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР