ЦСКА U18 победи с 2:1 Марица (Пловдив) и в реванша

...
ЦСКА U18 победи с 2:1 Марица (Пловдив) и в реванша
Коментари Харесай

ЦСКА U18 елиминира Марица и продължава напред за Купата на БФС

ЦСКА U18 победи с 2:1 Марица (Пловдив) и в реванша от 1/8 финалите в шампионата за Купата на БФС, който се игра на стадион „ Марица “ в град Пловдив.

По този метод с общ резултат 5:1 от двете срещи младите армейци не престават решително напред към 1/4 финалите в конкуренцията. Точни за алените бяха Алесандро Николов  в 36-ата и Александър Кожухаров в 43-ата  минута на дуела.

През първата част юношите ни старша възраст, родени през 2005 година имаха териториално предимство, като владееха повече топката и търсиха непрестанно попадние, само че пропуснаха най-малко 5 преференциални положения за гол. В 36-ата минута въпреки всичко разумното се случи, когато  Браян Стефков проби по дясното крило и откри непокрития Алесандро Николов, който незабавно се разписа за 1:0. В 43-ата минута Петко Панайотов напредна по левия фланг и подаде към Александър Кожухаров, който невъзмутимо повиши на 2:0. По този метод двата състава се отдръпнаха на отмора с две попадения преднина за алените и общо 5 от двете срещи.

През второто полувреме възпитаниците на старши треньора Стамен Белчев продължиха да управляват събитията на терена, като макар преднината си не стопираха да нападат и да търсят още голове. Домакините от своя страна се отбраняваха относително добре и не пропускаха опция да контраатакуват. В 82-ата минута футболистите на Марица стигнаха до почетно попадение, което пристигна след пробив отдясно и подаване в наказателното поле, след което се стигна до изстрел от близка отдалеченост и избавяне на Алекс Божев, само че при добавката състезател в жълто се разписа за 1:2.

По този метод ЦСКА U18 записа изцяло заслужена победа с 2:1 и в реванша над връстниците си от Марица (Пловдив) и с общ резултат 5:1 продължава напред към четвъртфиналите в шампионата за Купата на БФС.

Жребият за идващия кръг от конкуренцията е на следващия ден.

Стартов състав на ЦСКА II: 1. Алекс Божев (в)(к), 2. Илиян Димитров, 4. Браян Стефков, 5. Росен Маринов, 3. Лъчезар Иванов, 6. Димитър Петров, 8. Петко Панайотов, 7. Алесандро Николов, 10. Илиан Антонов, 11. Александър Кожухаров, 9. Георги Димитров.

Резерви: 12. Кристиян Димитров (в), 13. Кристиан Георгиев, 14. Теодор Апостолов, 16. Светозар Евтов, 15. Кирил Георгиев, 17. Димитър Христов, 18. Роберто Щилянов.

Старши треньор: Стамен Белчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР